La II Cursa Badia de Roses ja supera el nombre d’inscrits de la primera edició

II Cursa Badia de Roses

Moment de la reunió que es va celebrar al CAR Jove amb els organitzadors i voluntarirs de la II Cursa Badia de Roses

Uns 255 atletes han formalitzat la seva inscripció superant els participants de la I Cursa Badia de Roses

II Cursa Badia de Roses
Moment de la reunió que es va celebrar al CAR Jove amb els organitzadors i voluntarirs de la II Cursa Badia de Roses

A dia d’ahir el Club Atletisme Roses ja tenia registrats uns 255 participants per córrer una de les dues distàncies que demà diumenge es disputaran pels carrers de Roses. Una de 5.000 metres i la segona de 10 km.
Aquesta xifra d’atletes fa que es superi la inscripció de l’any passat, quan van ser uns 230, i els organitzadors confien en que el nombre de participants augmenti, ja que “molts sempre esperen a darrera hora i, fins i tot, al mateix dia de la cursa per fer-ho”, ha afirmat Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses.
Una cursa que, com en la seva primera edició, té un caire solidari. Si l’any passat va ser a favor de l’Associació Tramuntanets, enguany serà a benefici de l’Associació Catalana de Moebius. Per cada inscripció l’entitat rebrà 1 euro.

Recollida de dorsals i darreres inscripcions

Els participants d’aquesta segona edició de la Cursa Badia de Roses podran recollir aquesta tarda (de 16 a 19 hores) el seu dorsal, o bé inscriure’s a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on s’habilitat un espai amb aquest objectiu.
Així mateix, el diumenge, dia 12, dues hores abans de la sortida, que tindrà lloc a les 10 del matí,  l’organització dispensarà també els dorsals als atletes inscrits, així com formalitzar les inscripcions als que es presentin a darrera hora.

I organitzativament “tot ha de sortit tot bé”, per això dijous passat es va celebrar una reunió al CAR Jove amb els voluntaris que hi participaran per “parlar de la seguretat dels atletes, ja que s’ha de tenir en compte que alguns carrers es tallaran a la circulació i s’ha d’anar molt en compte per a que ningú cotxe travessi imprudentment un carrer per on es disputa la cursa per evitar una desgràcia”, va dir Sastre als assistents.

El president del Club d’Atletisme va incidir als voluntaris sobre controlar l’accés dels cotxes i motocicletes per carrers que estaran tallats al transit perquè “la cursa pot ser un èxit bestial, però si succeeix un atropellament d’un atleta la cursa deixarà d’existir, perquè ningú voldrà tornar a venir a córrer per por a ser atropellat”.

Totes dues distàncies de la prova sortiran al mateix temps, a les 10 del matí, encapçalats per dos motoristes de la Policia Local fins al moment en que les dues proves se separen. Llavors els atletes de la cursa de 5.000 metres seguiran a un motorista, i els de la de 10.000 a l’altre. La separació de les dues distàncies estarà molt bé senyalitzat tant visual com auditivament, de tal manera que cap atleta es podrà equivocar de recorregut.

Important, hi haurà carrers tallats a la circulació del trànsit rodat de vehicles

Cal destacar que durant la celebració de la Cursa Badia de Roses hi hauran carrers que estaran tallats al trànsit de vehicles, com per exemple, l’Avda de Rhode de Roses, o l’Avda del Salatar i l’Avda Gola de l’Estany, entre d’altres vials adjacents de Santa Margarida.

Uns talls a la circulació que durarà un parell d’hores com a màxim, tot i que no serà permanent durant aquest temps, ja que un cotxe podria, sempre sota les indicacions dels voluntaris, creuar un carrer determinat sempre i quan no hi hagi un atleta a la vista.