Inaugurat a Roses el Campionat d’Europa Laser Master

La prova d’exhibició Trofeu Pere Quer ha estat l’avantsala d’aquest campionat europeu de vela lleugera

Tot i que Roses ja està en marxa, amb els 300 participants de Laser Master desitjant començar el Campionat d’Europa en les modalitats d’Standard, Radial i 4.7, aquesta tarda s’ha portat a terme la cerimònia d’obertura del Campionat al Castell de la Trinitat de la Vila rosinca.

Una inauguració presidida per l’alcalde de Roses, Carles Páramo, i els presidents del Grup d’Esports Nàutics Roses, Josep Maria Isern, i de l’ Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, Tots tres han donat la benvinguda a uns esportistes amb  un currículum difícilment superable en el món de la vela.

Un acte que ha servit també per fer entrega dels premis als guanyadors de la regata d’exhibició del Trofeu Pere Quera. Uns guardons que han estat lliurats pel propi alcalde, la regidora d’Esports, Anna Jorquera, i la regidora de Turisme, Montse Mindan.

Però previament a la cerimòmia d’inauguració del campionat, els esportistes han tingut la oportunitat de provar, al llarg del dia, les instal·lacions de l’entitat organitzadora, el Grup d’Esports Nàutics Roses, GEN i el camp de regates. Aquesta tarda, la badia de Roses ha donat la benvinguda als regatistes amb una Tramuntana de 15 a 12 nusos d’intensitat i unes condicions de navegació perfectes.

Axí, per anar escalfant motors, s’ha fet el primer tast del que serà un Europeu extraordinàriament competit, donat l’alt nivell dels participants. En l’esmentada regata d’exhibició Trofeu Pere Quera, que a la fi s’ha convertit en la prova d’entrenament en la modalitat Standard, han començat a aparèixer alguns dels favorits com és el cas de l’holandés Arnoud Hummel, campió del món en Standard del 2011 i que ha assolit el primer lloc, seguit de l’actual campió d’Europa l’espanyol Carlos Echavarri o el britànic Orlando Gledhill, segon del Mundial Master 2011 de Sant Francisco, el qual mai deixa escapar una oportunitat per estar entre els millors classificats.

Foto: Laura Carrau/ GEN Roses

En quart lloc s’ha situat el francés Benoit Meesemaecker de l’illa caribenya de Saint Barthélemy, mentre que en cinquena posició ha passat el llegendari alemany Wolfgang Gerz qui, en representació de la llavors Alemanya occidental, va aconseguir un diploma olímpic (5è) en la Classe Finn als Jocs Olímpics de Los Àngels de 1984. Tan sols recordar que el guanyador va ser el mític nova-zelandès Russell Couts, vencedor en quatre ocasions de la Copa Amèrica. Gertz, de 60 anys, ha participat i vençut en innumerables competicions, sent una de les més recents el cinquè lloc en el Mundial de Laser Màster de Sant Francisco 2011.

En Radial, la primera posició ha estat pel francès PierrAzimet, seguit dels l’holandesos Japp Macereuf i Martin Van Olften, mentre que el quart i cinquè llocs ha estat pels francesos Laurent Vigo i Rabine Olivier.

La primera dona classificada ha estat l’holandesa Katinka Dirken-Heukensfeldt Jansen, que competeix en Laser Radial.