Intervenen deu quilos de corall vermell extret il•legalment a Roses i Cadaqués

Mostra del corall intervingut

Els Agents Rurals intervenen tres corallers per pescar corall de talla antireglamentària

Mostra del corall intervingut

El passat dimarts 14 d’agost, efectius del Cos d’Agents Rurals amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra de Roses, van portar a terme dues intervencions a Roses i Cadaqués contra la pesca il·legal de corall vermell (Corallium rubrum) que van suposar la intervenció de tres corallers amb un total d’uns 10kg de corall vermell comissat.

Malgrat que els tres corallers intervinguts disposaven de la llicència per a realitzar aquestes activitats havien comès diverses infraccions com la d’efectuar immersió en solitari o pescar corall de talla antireglamentària. La actual normativa estableix una tolerància de corall de mida inferior a set mil·límetres d’un cinc per cent del total del pes. En aquestes intervencions s’ha comprovat que la quantitat de corall de talla antireglamentària era molt superior, arribant al noranta per cent en un dels comisos i superior al cinquanta per cent en els altres dos casos.
Dels tres corallers intervinguts, dos d’ells tenen un llarg historial d’infraccions i han estat denunciats des de  fa més de quinze anys per furtivisme en la pesca de corall en el litoral gironí, així com també per agressions als agents.
La taxa de creixement del corall vermell és molt baixa, és calcula que és de l’ordre d’uns 0,25 mm l’any en diàmetre i una bona part d’aquest corall s’ha extret conjuntament amb la base de roca que el manté adherit al substrat, la qual cosa dificulta la seva recuperació.