Joan Jorquera aconsegueix la medalla de bronze a l’Open Internacional d’Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera
Joan Jorquera, medalla de bronze a l'Open Internacional d'Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera només va cedir davant la corpulència del rival en el combat que donava pas a final

Joan Jorquera, medalla de bronze a l’Open Internacional d’Espanya de Taekwondo

Els millors lluitadors del moment es van donar cita, aquest cap de setmana a l’Open Internacional d’Espanya de Taekwondo que la Federació Espanyola va organitzar a Castelló de la Plana,
Campionat qualificat per la WTF (Federació Mundial) com de màxima categoria (G1) i en el que més de 1.200 taekwondistes d’arreu del món es van presentar amb la intenció de sumar punts de cara al rànquing olímpic la qual cosa va fer de l’esdeveniment un autèntic espectacle.
Joan Jorquera va haver d’afrontar 5 combats per aconseguir guanyar i el sorteig va decidir que el seu primer enfrontament fos amb el representant de la selecció de Suècia, Leo Glasnovik, actual medalla de bronze d’Europa, un dur rival de gran desplegament físic que va obligar a Joan a donar el millor de si mateix al llarg de tot el combat, que finalment va guanyar pel resultat final de 24-19.
Els següent enfrontament va ser contra el filipí Christian V. Mañibo, competidor de gran tècnica que va cedir davant del jove taekwondista rosinc per 5-2.

Ja en quarts de final li esperava el competidor de la selecció francesa Jaber Meziane, el qual es va haver de retirar lesionat, donant com a guanyador a Jorquera.

I amb la medalla de bronze assegurada, l’esportista del TKD Joan’s de Roses es va veure frenat pel campió alemany Yanik Grebé, de 1,70 cm que superava al jove rosinc en 15 cm d’alçada.
Tot i això, Joan Jorquera va plantar cara tirant de coratge i raça posant-li molt difícil la victòria al seu rival, però finalment va haver de claudicar davant la corpulència del taekwondista francès per conformar-se amb una més que meritòria medalla de bronze, que li va deixar un bon gust de boca a l’assenyalar al final de la seva participació a l’Open Internacional d’Espanya de Taekwondo que “estic molt feliç per l’experiència viscuda, estar aquí amb els millors ha estat fantàstic, he après moltíssim, però ara toca seguir treballant”.