Joves d’entre 15 i 25 anys i pares d’adolescents van ser els que més van visitar el Punt Lila de les Barraques de Roses

Punt Lila a les Barraques de la Festa Major de Roses / Foto: arxiu

Es van apropar per demanar informació i saber la tasca que es desenvolupa des d’aquest Punt Lila

Al febrer de 2017, a les portes del Carnaval, ERC Roses, llavors a l’oposició va fer públic que proposaria al ple de l’Ajuntament, mitjançant una moció, la creació d’un protocol contra les agressions sexistes en festes i actes multitudinaris a la Vila. Un protocol amb l’objectiu “que les agressions sexuals deixin de ser un tema tabú i fer-li front”, va dir llavors l’actual regidora de Joventut, Vero Medina.

La proposta ni tan sols es va debatre a la sessió plenària, perquè la resta de partits de la corporació municipal van expressar que per aprovar la moció s’hauria d’esmenar l’enunciat, a més de considerar que a Roses no calia fer en aquell moment un acció d’aquest tipus.   

I per la Festa Major de Roses, el regidor de Festes, Èric Ibáñez, una de les primeres accions que va portar a terme, dins el recinte firal de les Barraques, va ser incloure un Punt Lila com a espai de prevenció, informació i acompanyament davant possibles agressions sexistes “perquè no cal esperar a que succeeixi una agressió masclista per portar a terme tasques de prevenció, perquè el millor és fer-ho abans, i tenia clar que a les Barraques hi hauria un punt d’informació al voltant d’aquesta problemàtica social que està a l’ordre del dia”.

Així, el Punt Lila, que ha estat gestionat des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ha esta ubicat al costat de l’escenari durant tots els dies que ha hagut concerts a Barraques.

I durant els dies que hi ha estat el Punt Lila “ha passat molta gent jove, d’entre 15 i 16 anys fins als 25, tot i que també s’han apropat adults, sobretot els pares dels adolescents que van trobar súper important que hi hagués un Punt Lila”, va afirmar Sònia Campos, psicòloga especialista en emergències sexistes.
Campos va explicar que des d’aquest Punt Lila, es va portar a terme tasques de “sensibilització sobre el que és violència masclista i el que són les conductes sexistes que, de vegades, a les relacions no es tenen en compte, es donen com quelcom habitual  i nosaltres parem atenció en això per detectar si hi ha aquest tipus de conductes per tal de resoldre-les el més aviat possible”.

La psicòloga va apuntar que “la gent està cada cop més conscienciada que la feina que es fa des d’aquest punts liles és molt important per sensibilitzar sobre les agressions sexistes”. Un Punt Lila que “també és una mica dissuasiu per al nois que vulguin fer alguna conducta que no toca, de fet una de les frases que sempre se m’ha quedat i la diuen allà on anem és que el Punt Lila és el punt de seguretat de les noies”.

Cal assenyalar que aquest Punt Lila, que informava i sensibilitzava al voltant de qualsevol agressió sexista, no només masclista, no va tenir constància de cap conducta fora del normal.

Exit mobile version