La 6ª Festa del Mar de Roses esdevé un èxit de participació en el seu primer dia

VI Festa del Mar de Roses

La Fira del Mar i l'Esport va viure moments de gran afluència de públic

Més de 1.300 inscrits el primer dia de la 6ª Festa del Mar de Roses on hi participen 14 empreses que ofereixen vint-i-cinc activitats a preus populars

VI Festa del Mar de Roses
La Fira del Mar i l’Esport va viure moments de gran afluència de públic

Més de 1.300 persones es van apuntar, ahir, el primer dia de la sisena Festa del Mar de Roses, a les 25 activitats programades, “però el realment més important és que un 70% de la gent que ha participat són de gent de fora, i d’aquest 70% un 45 per cent són catalans i la resta estrangers”, va voler destacar el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, organitzadora de la Festa, Miquel Gotanegra. Unes dades que el mateix Gotanegra va valorar “com a molt positiu, perquè l’objectiu de la Festa del Mar és donar la benvinguda i difondre totes les activitats nàutiques, culturals i socials, és a dir, mostrar tot el potencial turístic del municipi per generar visites i ho hem aconseguit amb aquest 70% de gent de fora de Roses”.

III Fira del Mar i l’Esport

Aquest any la Festa del Mar també ha inclòs la fira temàtica del sector marítim i l’esport, que enguany ha arribar a la seva tercera edició i que es va celebrar avui amb un espai de 900 metres quadrats amb la presència d’estands especialitzats en temàtiques náutiques/marineres i empreses d’activitats, associades a l’Estació Náutica i Roses Comerç.

VI Festa del Mar de Roses
La fideuada que van degustar els visitants de la VI Festa del Mar de Roses

Algunes d’aquestes carpes exposaven des de motos aquàtiques, roba marinera, caiacs, i fins a vols en el Skydive Empuriabrava. D’altres realitzaven massatges relaxants i sanadors a preus molt assequibles, per una banda, i hi havia qui oferia tasts de vins i olis, que van servir, sobretot els vins per assoborir amb la fideuada que es va preparar per a l’ocasió.
Un fideuada per a 220 persones que va ser tot un èxit, ja que en pocs minuts es van vendre al preu de 2 euros tots els tiquet posats a la venda.

Noves activitats per passar-ho en gran a un preu simbòlic

La sisena Festa del Mar de Roses incorpora noves activitats com ara una ruta en bicicleta o a peu fins a Cadaqués i tornada amb vaixell. Aquest any els Tramuntanets, l’Associació que treballa en benefici de nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics, organitza avui en el marc de la seva festa anual, diferents tallers. Durant la Festa del Mar el visitant també pot gaudir d’ excursions en caiac pels Aiguamolls de l’Empordà , excursions marítimes a Cadaqués, Cap de Creus i al Cap Norfeu, parc aquàtic, batejos de windsurf, de caiac, de vela i de padle surf , sortides en catamarà a vela , sortides en menorquina per la badia de Roses , un circuit de minigolf, Banana, excursions en tren a Punta Falconera i al Puig Rom, 2×1 a l’Aquabrava i sessions d’spa. A més, s’organitzen visites turístiques per la Ciutadella o el Castell de la Trinitat, i visites a molins d’oli i cellers.

També hi ha un concurs d’instagram amb les etiquetes #FestamarRoses #aRoses #ENRoses i el guanyador s’endurà un sopar per a dues persones.

La sisena Festa del Mar de Roses ha coincidit amb la celebració, ahir, del Marina Day , el dia dels Ports Esportius de Catalunya, que organitza l’’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) per donar a conèixer aquestes instal·lacions.

VI Festa del Mar de Roses
Tres noies tornant d’una excursió marítima per la badia de Roses a bord de la menorquina de Salpem!

En la sisena Festa del Mar, organitzada per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, PortRoses, Roses Comerç i l’Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya (AENC) hi participen catorze empreses relacionades amb el sector marítim, d’oci, turístiques i també del sector gastronòmic que ofereixen activitats. La Confraria de Pescadors hi ha col.laborat amb una fideuada, que s’ha fet avui. També hi col.labora l’Ajuntament de Roses en una part de l’organització i la logística i Port de Roses cedeix l’espai. Roses Comerç participa amb la Fira Temàtica.

Les activitats tenen un preu de fins a cinc euros. Les reserves es poden fer a info@enroses.com o per mitjà del telèfon 650 27 24 27. Els horaris dels dos dies de les activitats de la Festa del Mar són: de 8:30 a 20:30 hores.