La Cambra de Comerç de Girona lliura a la Carnisseria Victòria de Roses el guardó d’Establiment Històric

Guardó Carnisseria Victòria de Roses
Foto de família del'acte de lliurament del guardó Establiment Històric de la Cambra de Comerç a la Carnisseria Victòria de Roses

La Carnisseria Victòria de Roses ha estat reconeguda pels seus 50 anys d’història al servei de la societat

La Cambra de Comerç de Girona ha portat a terme aquest matí l’acte d’entrega del Guardó d’Establiment Històric corresponent al 2020, a la Carnisseria Victòria de Roses pels seus 50 anys d’història. Aquests guardons es lliuren cada any en una cerimònia, la qual s’havia de celebrar l’any passat i en no poder fer-la a causa de la pandèmia, el president de la Cambra de Comerç, Jaume Fàbrega ha visitat Roses acompanyat de l’alcaldessa Montse Mindan i la presidenta del Gremi de Carnissers de les comarques gironines, Sívia Aliu, per lliurar-li el guardó personalment a Rosa Estañol, que regenta l’establiment.

I en un acte celebrat a la pròpia carnisseria, Sílvia Aliu, ha fet entrega d’una petita escultura, en forma de ganivet, mentre el president del Cambra de Comerç l’ha lliurat un diploma, a més d’una placa artística, forjada pel gironí Sergi Cadena, pensada per penjar-la a la façana sense que els elements meteorològics l’afectin en tenir una oxidació controlada.

“Premiar la longevitat, els anys que es porta fent una feina al servei de la societat és important, i més en moments com ara amb la pandèmia, reconèixer la trajectòria empresarial, la contribució al benestar general de les empreses, siguin petites o grans és una de les tasques més agraïdes de les que fem a la Cambra de Comerç de Girona”, ha assenyalat Jaume Fàbrega.

Rosa Estañol ha agraït a la Cambra de Comerç i al Gremi de Carnissers l’haver rebut aquest guardó i reconeixement, assenyalant que ha estat possible fer 50 anys d’història com a expenedora de carn “gràcies, sobretot, a tota la clientela, a tota la gent que ens ha fet costat tots aquests anys perquè sense els nostres clients no hauria estat possible, ja que són ells els que ens han ajudat a créixer, i ser en aquests moments aquí amb vosaltres”.

Per la seva part, Montse Mindan, ha manifestat que “és un orgull per un ajuntament tenir un establiment històric, i crec que cal un reconeixement per aquella gent que està transformant i innovant el seu espai per poder-se a adaptar als nous gustos de la gent, però també als que van començar, perquè ho van fer en èpoques difícils, i per tant, desitgem que duri -la Carnisseria Victòria- molts anys més”.

Miquel Estañol, el fundador de la Carnisseria Victòria

Carnisseria Victòria de Roses
La Rosa Estañol (dreta) amb la seva mare, Victòria Freixanet, i la seva germana Maria

A l’agost de 1970 els propietaris del Mas de les Figueres venien parcel·les, i una d’elles va ser adquirida per Miquel Estañol, que després de 10 anys treballant de carnisser, va decidir  amb la seva dona, la Victòria Freixanet, muntar la seva pròpia carnisseria. Un establiment que es va ubicar al carrer l’Església per anys més tard traslladar-se a la seva actual ubicació, l’Avinguda Montserrat nº 1.
L’any 2002, la seva filla, la Rosa Estañol Freixanet, va passar a dirigir el negoci, el qual va decidir, l’any 2010, transformar-lo en una carnisseria moderna, espaiosa i funcional.
Dels ara ja 51 anys d’història de la carnisseria, la Rosa en porta 19 al capdavant i en rebre aquest reconeixement per part de la Cambra de Comerç el seu primer pensament ha estat “pel meu pare, perquè ell és el que va iniciar tot això amb la meva mare, i només tinc paraules d’agraïment per deixar-nos aquest llegat, que al cap i a la fi és el que ens ha donat de menjar tots aquests anys”.

Estañol ha reconegut que “no m’ho esperava que em fessin aquest reconeixement, i quan m’ho van dir em va fer molta il·lusió a la vegada que molta pena perquè el meu pare no hi és per poder gaudir-ho amb nosaltres, perquè és el que s’ho mereixia”.

A banda de la Carnisseria Victòria de Roses també rebran, o han rebut, el reconeixement d’Establiment Històric 2020 les empreses o entitats Horpisa d’Olot, Hotel Acapulco de Lloret de Mar, Hotel La Coma de Setcases, el Girona Futbol Club, General Markets Foods Ibèrica de Vilamalla, Cafès Cornellà de Fornells de la Selva, Grup Batallé de Girona, Aspen-Magatzems Isern de Puigcerd+a i la Teisa de Giorna