La campanya del Govern i Creu Roja ha sensibilitzat fins ara més de 50 mil joves per prevenir la Covid-19 en l’oci nocturn

Campanya Creu Roja Covid-19

S’ha observat durant la campanya que els joves prenen consciència sobre l’ús correcte de la mascareta conforme avancen les setmanes

La campanya del Govern de sensibilització dels joves per prevenir els contagis de la Covid-19 en l’oci nocturn ha observat fins ara 76.185 persones joves, 50.867 de les quals les ha sensibilitzat per tal de prevenir els contagis de la COVID-19 entre aquest col·lectiu. El total de persones sensibilitzades representa un 66,77% de les observades. Es tracta d’una campanya promoguda pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, que està duent a terme la Creu Roja Catalunya, que es va iniciar el passat 5 d’agost i que està prevista que s’allargui fins el 15 de setembre, coincidint amb el període estival i de vacances de la majoria de joves.

Durant aquest període, els informadors han realitzat 13.400 intervencions a peu de carrer per tal de donar indicacions als joves a l’hora de prevenir els contagis com ara col·locar-se correctament la mascareta, mantenir la distància de seguretat o fer un bon rentat de mans. Així mateix, durant l’acció s’han distribuït 48.384 mascaretes. 

Els joves es perceben com a principals portadors de la COVID-19

Durant l’acció, els informadors/es de la Creu Roja realitzen un qüestionari a les persones sensibilitzades per tal de copsar la percepció del risc i resoldre dubtes sobre la COVID-19. Entre diversos temes, es pregunta qui contagia més el coronavirus. En aquest sentit, la majoria de joves creuen que són els mateixos joves els principals portadors del virus. 

Es tracta d’una campanya de joves que informen a persones joves, d’igual a igual, de tu a tu. És per això que la Creu Roja promou la implicació del jovent com a agents del canvi en una situació d’emergència permanent com l’actual, interpel·lant-los i posant-los al centre de l’acció. 

La joventut pren consciència sobre l’ús de la mascareta

Cal destacar que conforme avancen les setmanes, els joves estan prenent consciència sobre l’ús correcte de la mascareta. Del total de les persones observades la primera setmana, un 37,03% la portaven ben posada, mentre que la darrera setmana, el percentatge ha ascendit fins al 49,6%. Unes xifres que evidencien un canvi en la tendència del jovent respecte a aquesta mesura de prevenció.

En la mateixa línia, ha augmentat la bona actitud dels joves pel que fa a la intervenció. La primera setmana, la puntuació era de 4,35 punts en una escala de 5 i la darrera s’ha enfilat fins als 4,64 punts.

Totes les dades recollides durant la campanya es poden consultar en temps real a través d’una aplicació en línia, dins la pàgina web de la Creu Roja: (http://www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid).

Arribar a 95.400 joves

La campanya promoguda pel Govern s’allargarà fins el pròxim 15 de setembre i vol arribar a un total de 95.400 joves. L’acció s’està duent a terme prioritàriament als municipis costaners on hi ha major afluència de grups d’adolescents i joves. A dia d’avui, es fan intervencions en 41 municipis: Barcelona (18), Girona (9), Tarragona (8) i Lleida (7). La Creu Roja a Catalunya ha activat fins ara 533 persones entre personal tècnic i voluntariat que conformen 101 equips d’intervenció.

A més a més, s’està duent a terme una campanya a les xarxes socials que es pot seguir amb l’etiqueta #COVIDspoiler. A través de les xarxes s’arriba a un públic de joves més ampli amb continguts audiovisuals per tal de conscienciar-los. 

RECURSOS

Xifres actualitzades en temps real  de la campanya: http://www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid