Nadal a Roses

La colla Els Gats posaran una parada al Carnaval de Roses per vendre calces

Carnaval de Roses
En Diegp i Joan Miquel ensenyant la llenceeria que la colla Els Gats posarà a la venda al Carnaval de Roses

Els components d’Els Gats aniran de gitanos amb una carrossa per vendre els seus productes de llenceria durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
En Diegp i Joan Miquel ensenyant la llenceeria que la colla Els Gats posarà a la venda al Carnaval de Roses

Destacar, és el que volen. Simplement, destacar. I ja ho fan abans que comenci el carnaval. Mentre hi ha colles que es passen mesos decorant la seva carrossa, els membres de la colla Els Gats han necessitat només 2 dissabtes (hem estat testimonis directes) per enllestir-la.

L’any passat van anar de dictadors, Hitler, Mussolini i Franco, entre d’altres, van desfilar per la rua de la festa de disfresses de Roses. Enguany canviaran totalment de registre per anar disfressats degitanos, un tema que no s’ha tocat mai al Carnaval de Roses, per això hem volgut disfressar-nos de gitanos”, ha assenyalat Diego Tena, un dels components de la colla.

Aquesta colla no posa barraca per la festa major “perquè l’estiu està per gaudir-lo, no per treballar”, així les despeses de la festa de disfresses l’amortitzen “ficant diners, collons, como cada any!”, exclama en Diego, el qual està una mica emprenyat perquè va comprar unes calces amb molt bon preu “i ara m’he donat compte que estan brutes”.
Ja més tranquil en Diego va afirmar que cadascú de la colla “paga 100 euros”, amb els quals compren tot el necessari per passar els quatre dies de carnaval, ja que “són 100 euros molt ben gestionats”, ha remarcat el cap de colla, Joan Miquel Venant.

Carnaval de Roses
El cap de colla decorant la carrossa

Sí que deuen estat ben gestionats ja que només són “17 gats enguany, hem augmentat una mica més respecte a l’any passat…” ha assenyalat Venant, “…però també hem patit baixes per circumstàncies personals, que l’any vinent tornaran a ser”, ha conclòs la frase Tena.
La carrossa serà “mitja parada de mercat, mitja xabola, és un popurri”, diuen a la vegada en Diego i Joan Miquel, per afegir “que el diumenge no fem passada perquè tenim mercat i la pela és la pela”.
El cap de colla ha afirmat que han sol·licitat la subvenció de 250 euros que dóna l’Ajuntament la qual “ens anirà molt bé, perquè hem gastat aquest més que en tots els últims anys junts”.

Pel que fa al número de sortida no estan contents “parcialment” perquè “ens va tocar el 7 i nosaltres volíem el 10, som la millor colla del poble i ens mereixíem el 10, la puntuació més alta”, ha remarcat Venant, el qual assegura que el sorteig per decidir l’ordre de desfilada “és el millor sistema de llarg”.

Joan Miquel Venant també està d’acord en no consumir alcohol durant les passades “perquè és important donar una bona imatge del Carnaval de Roses”.