La demarcació de Girona cultiva poma ecològica en 30 de les 78 hectàrees, dedicades a la producció de fruita ecològica

Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, Elisabet Sànchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Joan Bosch, propietari de Bio Bosch

Les comarques gironines tanquen la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, amb la visita a una finca de pomes ecològiques

La demarcació de Girona produeix més d’un miler de tones de poma ecològica, que es cultiven en 30 de les 78 hectàrees d’explotacions fruiteres, dedicades a la producció ecològica a la demarcació. A comarques gironines s’ha posat punt final a la Setmana Bio, que té per objectiu promocionar i donar a conèixer la producció i l’alimentació ecològiques entre la població, amb la visita a una finca de pomes ecològiques de Sant Pere Pescador.

Pel que fa a producció fruitera, la poma és la fruita que més es cultiva a la demarcació de Girona on hi ha 2.284 hectàrees de pomeres, i es generen el 30% de les pomes de Catalunya. Es tracta d’un sector que exporta arreu del món i genera un ampli ventall de llocs de treball. Per aquest motiu segons la directora dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisabet Sànchez, “és un dels productes amb més potencial i recorregut per avançar cap a l’agricultura ecològica, un fet que es preveu que vagi en augment”.

La directora dels Serveis Territorials també ha assegurat que “des del Departament apostem per incentivar l’agricultura i la ramaderia ecològiques, però per fer-ho, és important que el ciutadà sigui conscient que té aquesta opció a l’hora de consumir. Campanyes com la Setmana Bio, han de servir per apropar l’agricultura i ramaderia ecològiques als consumidors, que sàpiguen que aquestes es practiquen al seu territori i donar-los a conèixer els seus avantatges en l’àmbit mediambiental, però també pel que fa a la salut humana i al consum”.

El canvi d’una gestió convencional a una gestió ecològica no és senzill, segons Sànchez “s’ha de tenir en compte que les explotacions ecològiques representen un major esforç econòmic i de gestió pels ramaders i agricultors, respecte a les explotacions convencionals, per aquest motiu el canvi és progressiu i pot repercutir en un petit increment del cost del producte”.

Campanyes com la Setmana Bio volen donar a conèixer als consumidors les raons per escollir aliments ecològics de proximitat. Alguns d’ells són el respecte pel medi ambient, es produeixen sense pesticides ni adobs de síntesi química, s’apliquen rigoroses normes de benestar animal, l’ús d’antibiòtics en sanitat animal està molt limitat, l’ús d’additius alimentaris està molt restringit, no s’utilitzen organismes modificats genèticament, són productes de qualitat certificada, afavoreixen un desenvolupament rural sostenible, milloren la sobirania alimentària o que són saludables, nutritius i saborosos.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica ha comptat amb una quarantena d’activitats a Girona, com visites a operadors ecològics o activitats comercials, de divulgació, gastronòmiques o escolars.

Exit mobile version