La Gala Benèfica de Moebius de Roses canviarà de format i durada

Diferents moments de la Gala Benèfica de Moebius al Teatre Municipal de Roses

El passat dissabte el Teatre Municipal de Roses va acollir la XIII Gala Benèfica de Moebius

Gala Benèfica de Moebius
Diferents moments de la Gala Benèfica de Moebius al Teatre Municipal de Roses

Aquesta XIII Gala Benèfica de Moebius, que es va celebrar dissabte amb l’objectiu de recaptar fons per poder finançar la celebració a Roses d’un II Congrés Mèdic Familiar de Moebius, va reunir un total de 1392,37 €.
Una xifra que ha estat possible “a la col·laboració i implicació de l’Ajuntament de Roses i les escoles de dansa i d’altres entitats i persones que van participar desinteressadament per a la causa, i per això vull fer-les extensiu tot el meu agraïment”, ha manifestat la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, Anna Mª Expósito.
Les escoles, entitats i persones que van participar, sense demanar res a canvi, van ser l’Escola de Dansa de Sara García, els nois del Centre Escolar Empordà amb la professora Eva Bueno, l’Escola de Dansa de Sílvia Busquets, el Moebius Carlos Moriana, el Gimros Centre de Dansa amb el Team dels germans Manel i Dana Cabeza, el mag Pepe, l’Escola de Dansa de Gabriela Martín, l’Escola d’Art Coreogràfic Liliane Augé, l’Acadèmia de Dansa Danny’s, l’Acadèmia Edem Escènics de l’Eva Mas, l’Acadèmia de Jazz Cadaqués, l’Escola de Dansa Mònica Lucena i el grup musical Jarapa Live Flamenco amb els músics Luis Fernández, Aleix Ramírez, Tobias Stein, Angel Pérez i els cantants Carla Clavijo i Jairo Romero.

L’Associació Catalana de Moebius, amb seu a Roses, porta molts anys treballant per donar visibilitat i treballar en la investigació d’aquesta malaltia neurològica congènita i considerada extremadament rara.
La manera de fer-ho és organitzat gales anuals per recaptar fons. Unes gales que amb els diners recaptats en els darrers anys va fer possible l’organització del primer congrés mèdic i familiar sobre les variants de Moebius realitzat a nivell nacional, que es va celebrar, ara fa un any, al Teatre Municipal de Roses esdevenint un èxit de participació tant per part del col·lectiu mèdic, assistint els millors especialistes en la Síndrome Moebius, com per part dels malats i familiars, presents al congrés provinents d’arreu l’Estat espanyol.

Unes gales benèfiques que en les seves darreres edicions s’han celebrat en dues sessions, fent que l’esdeveniment s’allargués més de cinc hores. El motiu és “que totes les acadèmies i escoles de dansa de Roses volen participar, i per no deixar que cap es quedés sense fer-ho la gala l’havíem de dividir en dues sessions. A la primera actuen unes escoles de dansa, i a la segona, unes altres, la qual cosa fa que s’allargui molt en el temps tota la gala”, ha afirmat la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, Anna Mª Expósito.

I després de la celebració de la XIII Gala Benèfica de Moebius, Expósito i la seva Junta han decidit “canviar el format i la durada de la gala, és a dir, només hi haurà una sola sessió amb una durada de 2 hores i mitja, sent aquesta mitja hora la destinada a fer un descans i que la gent pugui sortir al vestíbul a estirar les cames”.  

Una mesura que segons la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius “anirà en benefici de tots, tant de les escoles, ja que les seves ballarines i ballarins no hauran d’estat tant de temps esperant que arribi el moment de la seva actuació, com del públic, dels treballadors del teatre i de la pròpia organització”.

Per aquest motiu, l’Associació Catalana de Moebius es posarà en contacte amb les diferents escoles que hi participen sempre a la gala per comunicar-les el canviat de format. Una modificació que, evidentment, suposarà que no totes podran participar, “i per això els hi volem dir que volem fer un sorteig per a establir que unes participin un any i les altres el següent, i a canvi tindran més temps d’actuació que no pas els 10 minuts que tenien fins ara”, ha explicat Anna Mari.

Cal destacar que aquest canvi de format i durada es realitza a benefici de tothom, participants, públic, treballadors del teatre i organització, i que com a conseqüència aquest benefici redundi, per sobre de tot, en continuar lluitant per donar més visibilitat a la Síndrome de Moebius i aconseguir organitzar un segon congrés a Roses sobre la malaltia.

[fsg_gallery id=”371″]

Exit mobile version