La Llista de la Compra: 8 dels 9 hipermercats de Roses baixen el preu del litre d’oli per sota dels 3 euros

Aquest mes de gener  el preu del litre d’oli ha baixat entre 6 i 39 cèntims d’euro

Va ser pel mes d’agost de l’any passat quan la gairebé totalitat dels 9 hipermercats de Roses van decidir traspassar la barrera dels 3 euros per poder adquirir un litre d’oli, sempre parlant de marca blanca, tant a la varietat d’intens com de suau.  I així es van mantenir fins l’acabament del 2013. Si no es traspassava la frontera econòmica dels 3 euros es vorejava.
Però ha arribat el primer mes d’aquest 2014 i les tornes han canviat. Els hipermercats han tornat a traspassar la frontera dels 3 euros, però ara en la mateixa direcció del sou d’un treballador qualsevol. És a dir, a la baixa.

No és que s’hagi arribar als paràmetres de l’any 2012, però deu ni do. La baixada s’ha donat en una quantitat que oscil·la entre els 6 i els 39 cèntims d’euro el preu del litre d’oli amb respecte a l’últim mes del 2013, desembre.

Només un s’ha mantingut per sobre dels 3 euros, concretament 3,10.

L’impertorbable preu de l’oli de girasol també baixa

L’oli de girasol és un producte del qual el seu preu és un dels que menys variació pateix. A Roses, el litre d’oli de girasol, i també parlant de la marca blanca de cadascú dels hipermercats, s’ha mantingut en una mitjana de 1,28 cèntims durant els dos darrers anys.
Finalment però, aquest mitjana ha variat, i sortosament pels consumidors, cap avall. Respecte al mes passat és entre 6 i 20 cèntims més barat.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats divendres al matí, dia 31 de gener de 2014

Llista de la Compra

    Cliqueu a la imatge per ampliar-la

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

El tomàquet del BON PREU és de la varietat de Ramell.
Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi havien de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.