La Llista de la Compra: arriba l’estiu i amb ell, el turisme, i amb aquest els preus s’enfilen cap a munt

La Llista de la Compra de Roses

Amb l’arribada de l’estiu i del turisme els supermercats de Roses pugen els seus preus

Viure en una població costanera és un privilegi, i si a més aquesta està a prop de França, un luxe.
Així ens ho fa entendre els preus d’alguns productes de primera necessitat que hem vist en els supermercats de Roses alhora de fer la compra, ja que quan arriba l’estiu i, amb ell l’arribada de turistes, els preus s’enfilen cap a munt, senyal inequívoca que el cost dels productes depén, en gran mesura, per la presència de turisme a casa nostra.

Preus diferents pels de casa que pels turistes

Un altre punt que cal remarcar és que ens hem trobat amb dos supermercats que diferencien el preu per la gent que resideix a Roses i pels que venen a visitar-nos durant aquesta època de l’any.
Per exemple, el Caprabo i el DIA tenen els preus més econòmics en molts dels productes si es té la targeta del supermercat, sinó és té, és més car. Tot això, cal afegir que alhora de pagar qualsevol persona pot demanar tenir la  tarja de manera gratuïta i així, poder abonar la seva compra amb el preu més rebaixat.

I  quan parlem de preus que s’han enfilat cap a munt, posem com exemple que en 4 dels 9 centres comercials d’alimentació un producte de primera necessitat con és l’oli, sempre parlant del de la marca blanca del super i en la seva varietat de suau (0,4º) i intens (1º), es troba actualment a 3 euros i 35 cèntims. I en la resta dels centres passen tots dels 3 euros. (Vegeu llista a sota)

Marca blanca més barata?

Això sí, hem de destacar que en el CONDIS, per exemple, hem vist que l’oli de la marca Carbonell està en oferta, ja que el seu preu és de 3,29, i el de la marca Koipesol a 2,98 si t’emportes dues ampolles, amb la qual cosa el litre surt a 1,49. Això indica que de vegades la marca blanca dels supermercats no sempre és la més barata.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 26 de juny de 2015

La Llista de la Compra de Roses

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca

xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.