La Llista de la Compra: el menjar a Roses per les festes de Nadal pot ser tan econòmic com al novembre

La Llista de la Compra de Roses

Els supermercats de Roses mantenen els mateixos preus al desembre que al mes passat, almenys pel que fa als productes de la Llista de la Compra

Els preus que surten reflectits a la Llista de la Compra són de productes de primera necessitat a la cuina, a més d’altres que no entrarien en aquesta definició, però que si es consumeixen bastant a les llars catalanes.

Doncs bé, dels 31 productes de la Llista de la Compra, gairebé ningú ha experimentat cap variació respecte al mes de novembre. El litre d’oli, el de la llet, la sal, la farina, els ous, el cafè, les llenties, les mongetes, els macarrons… Tots ells mantenen el mateix cost que al 27 de novembre de 2015, dia que es van agafar els preus de l’última publicació de la Llista de la Compra abans d’aquesta.

Només el kg de patates, dels tomàquets madurs i del pollastre han vist unes petites pujades o bé, un xic de baixada en el seu cost, segons el supermercat.

Així, que si per aquestes dates no mengéssim escamarlans, pops, muscles, cloïsses, gambes, cabrit o ‘cochinillo asado, entre d’altres menjars típics d’aquesta època, alimentar-se durant les festes de Nadal seria tan econòmic (si es pot definir així) com la resta de l’any.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen l’últim divendres de cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 31 de desembre de 2015

La Llista de la Compra de Roses

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.