La Llista de la Compra: El preu del litre d’oli dels hipermercats de Roses baixa en picat

La Llista de la Compra a Roses

Entre 15 i 35 cèntims d’euros baixa el litre d’oli als 9 hipermercats de Roses

El preu del litre d’oli als hipermercats de Roses s’ha posat al nivell, en alguns casos, de l’any del 2012. Recordem que ara fa just un any, l’abril del 2013, va ser quan les grans superfícies d’alimentació de la Vila van vorejar els 3 euros, a 2,99 el preu del litre d’oli. Sempre parlant de la marca blanca de cadascú dels hipermercats i en les seves dues variants: Intens (1º) i Suau (0,4ª). I va ser quatre mesos després, a l’agost, quan van decidir superar la barrera dels 3 €.

Aquest mes d’abril, però el preu del litre d’oli ha baixar entre els 15 i els 35 cèntims d’euro. Un valor que ens fa retrocedir, sortosament, un any i mig enrere pel que fa al preu d’aquest producte de primera necessitat.

El kg de pollastre també baixa

També cal destacar la baixa que ha experimentat el quilo de pollastre, tot i que no ha tingut la mateixa unanimitat que l’oli, ja que només 3 dels 9 hipermercats havien rebaixat el seu preu. Això sí, una rebaixa que ha suposat 15 cèntims menys que al mes passat en dos centres d’alimentació i 16 cèntims en un altre.

L’SPAR sense preus

La columna de l’hipermercat (vegeu taula), està totalment en blanc i no s’especifica cap preu.
Després de tres anys portant a terme la Llista de la Compra, ens han comunicat que si no tenim autorització de la ‘Central’, no podíem agafar els preus.
Tothom és lliure de poder apuntar-se els preus dels productes dels centres d’alimentació per tal de saber a on anar per comprar més barat. No hi ha cap llei que ho prohibeixi. El no es pot és enregistrar imatges en vídeo o mitjançant una càmera fotogràfica.
Posats en contacte amb la ‘Central’ ens han comunicat que hem de demanar autorització (després de 3 anys), per poder apuntar les preus. La qual cosa ja hem fet i esperem, pel més vinent, poder posar els preus dels productes de l’SPAR.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats dijous a la tarda, dia 25 d’abril de 2014

La Llista de la Compra a Roses

Cliqueu a la imatge per ampliar-la

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi havien de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.