Suquet de peix de Rose

La Llista de la Compra: el quilo de patates surt més barat als supermercats de Roses

El quilo de patates es pot comprar a Roses per només 25 cèntims d’euro

El producte que hem trobat més econòmic fent La Llista de la Compra aquest mes de febrer ha estat la patata. Tubèrcul per definició que els catalans posen a taula dins d’un guisat, entre mig d’una truita o simplement rostides, entre d’altres moltes i moltes de poder elaborar a la cuina les patates.

Doncs bé, en un supermercat de Roses, d’entre els 9 que fem servir per realitzar La Llista de la Compra, hem trobat el kg de patates a només 25 cèntims d’euro. L’oferta ve en una bossa de 6 quilos al preu d’1 euro i 50 cèntims (vegeu taula).
El supermercat en concret és el Lidl, establiment hard discount, en anglès literal, descompte dur. Com també és definit el Dia, el qual tampoc li va al darrera aquest mes en questió de patates, ja que ven la bossa de 5 kg al preu d’1 euro i 39 cèntims, la qual cosa surt el quilo a 27 cèntims d’euro.

D’altra banda destacar que en el Carrefour podem trobar el litre d’oli de la marca Elosua, en la varietat suau (0,4º), al preu de 2 euros i 59 cèntims. Un cost a tenir en compte quan el litre d’oli en tots els centres comercials d’alimentació de Roses es troben a la frontera dels 3 euros, i en algun cas, superant aquesta barrera.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 27 de febrer de 2015

La Llista de la Compra

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca
*** Pollastre fresc (no envasat)
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.