La Llista de la Compra: Guerra de preus pel litre d’oli als hipermercats de Roses

La Llista de la Compra de Roses

Després de superar els 3 euros pel litre d’oli, les hipermercats de Roses entren en una lluita de preus per vendre’l més barat

Quatre hipermercats de Roses (vegeu taula de preus) encara mantenen el litre d’oli de marca blanca per sobre dels 3 euros, concretament a 3,09 i a 3,10 €.
La resta, però, han decidit donar una tomb a la pujada de preus que ha patit  aquest producte de primera necessitat durant els darrers mesos i han decidit baixar-los gairebé a nivells de primers d’anys i, en alguns casos superar-los.
Així trobem en el Carrefour que hi ha l’oferta de dos ampolles d’oli de 0,4º (suau) per 5,50 euros. En el Mercadona l’oli intens (1º) i suau el podrem trobar a 2,79, tot i que no pertany a la marca blanca del centre comercial. Al LIDL passa el mateix pel que fa a l’oli intens, però en canvi el suau puja a 2,85 euros.
Una guerra de preus a la baixa que beneficia, sens dubte, al consumidor final.
Per la seva banda, els tomàquets també han vist, en general, com s’ha rebaixat el seu preu per kg. Un preu que oscil·la, depenen de l’hipermercats, entre 0,69 i l’1,35 euros.

Supermercats Charter ocupa el lloc deixat per l’Aldi

Els responsables de l’hipermercat Aldi va decidir a principis d’aquest mes abandonar Roses i instal·lar-se en un local més ampli a Empuriabrava. Així el local que ocupava a la marina residencial de Santa Margarida serà ara ocupat per Supermercats Charter, la franquícia de Consum.

Aquest matí, 27 de setembre, ja hi havia un cartell al local anunciat la seva propera obertura.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats divendres al matí, dia 27 de setembre de 2013

La Llista de la Compra de RosesCliqueu a la imatge per ampliar-la

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.
El tomàquet de l’SPAR és de la varietat de Ramell.

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.
Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi havien de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.