La Llista de la Compra: l’oli al contrari que l’atur a Roses, quan arriba Setmana Santa puja, de preu

La Llista de la Compra

El litre d’oli ja està per sobre dels 3 euros en alguns supermercats de Roses

Les xifres de l’atur a Roses, al ser una població eminentment turística, baixen en època de vacances, com és el cas del dies de la celebració de la Setmana Santa, que pràcticament ja estem celebrant.
Unes dates d’esbarjo en el que hem constatar, durant tot aquest temps en el que fem La Llista de la Compra, que el preu del litre d’oli, sempre parlant de la marca blanca de cada supermercat i en les varietats intens (1º) i suau (0,4º), puja quan arriben els dies en que s’espera l’arribada de turistes. En època de vacances i en periode estival, al ser Roses una Vila costanera i turística, baixa l’atur, però a la vegada puja el preu, de moment i per sort només, de l’oli.

Si feu una ullada a l’abril de 2013, veureu que el preu del litre d’oli ja vorejava els 3 euros, i a l’agost del mateix any ja superava aquesta barrera de tres €. Un preu que es va mantenir durant gairebé tot un any, ja que no va ser fins al maig de l’any passat quan tots els supermercats van decidir posar un dígit de 2 en lloc d’un 3 en el preu de l’ampolla d’oli.
Va ser curiós, perquè els centres comercials trencaven aquesta teoria que els preus de Roses es posem de cares als turistes. Segurament. Però perquè fa a l’oli l’any passat no va ser així.

Però enguany… Ja veurem, perquè per exemple al Mercadona i al Charter, la franquícia de Consum, podem trobar en els seus estants l’oli a 3 euros i 10 cèntims l’ampolla de litre, i estem encara al mes de març.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 27 de març de 2015

La Llista de la CompraCliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca
*** Pollastre fresc (no envasat)
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.