La Llista de la Compra: L’oli continua pujant de preu, en canvi el kg de pollastre baixa

L’oli continua amb la seva escalada de preu. Mes a mes puja el seu valor aquest producte de primera necessitat. Per contra, el quilògram de pollastre, que s’havia disparat el seu preu al mes de febrer ha baixat d’entre 26 i 31 cèntims depenen del hipermercat
El litre d’oli de marca blanca tant suau (0,4º) com intens (1º) no pujava als nou hipermercats de Roses de 2,50 euros. Però, va arribar el mes d’octubre i dos centres comercials van travessar aquesta barrera. Al novembre ja van ser 6 els que tenien el preu per sobre del dos euros i mig. I al desembre tots es van apuntar a la “moda”.
Al mes de setembre el preu del litre de l’oli oscil•lava entre 2,29 € el més barat i 2,39 € el més car. Uns preus que han vist un canvi a l’alça de manera accentuada durant els següents mesos fins arribar al mes de febrer a tenir un cost de 2,59 € el més econòmic i de 3,19 el més car.

Oferta de 2,20 € el litre d’oli intens al Mercadona
Aquest mes de març el preu de l’oli continua pujant entre 3 i 16 cèntims d’euro depenent del hipermercat. Només ha baixat en dos, en el SPAR i en el CONDIS, però continuen sent els més cars dels 9 centres.
La sorpresa l’hem trobada en el Mercadona, on hi ha un oferta d’oli de sabor intens (1º) de la marca Fontoliva a un preu de 2,20 euros.
I respecte al mes de febrer destacar també que el quilogram de pollastre ha baixat al març entre 26 i 31 cèntims d’euro.
La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.
S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ”marca blanca”. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.
Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt dia avall.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats dijous al matí, dia 28 de març de 2013

28_marzo_2013

Cliqueu a la imatge per veure-la més gran

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc elmés car.
El tomàquet de Bon Preu és de la varietat de Ramell, per això la diferència de preu respecta altres hipermercats.
* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.