La Llista de la Compra: l’oli, de mica en mica, es paga a preu d’or als supermercats de Roses

Llista de la Compra de Roses

En alguns supermercats de Roses el preu de l’oli està més a prop dels 4 que dels 3 euros

No s’han vist grans canvis significatius en aquest mes de juliol que acabem de deixar, respecte al juny, en els preus del més dels 30 productes que mirem als 9 hipermercats de Roses per veure el seu cost.

Però el que sí que cal destacar és la pujada que des de Setmana Santa està tenint el preu del litre d’oli. Al mes de març tots els supermercats, menys un, exposava les ampolles d’oli de litre (marca blanca) en la varietat intens (1º) i suau (0,4º) a un preu inferior als 3 euros.
I un mes després, a l’abril, la tendència va ser a la inversa: només 2 centres comercials d’alimentació rosincs baixaven dels tres euros. I a partir d’aquí… La pujada imparable del cost de l’oli fins arribar al mes de juliol, temporada alta de turistes, a vendre a 3 euros i 65 cèntims un litre d’oli en alguns supermercats (vegeu taula).

Un alça de preus que a l’agost pot continuar, però esperem que no arribi a la sentència d’una clienta d’un dels supermercats “paguem l’oli a preu d’or”.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen l’últim divendres de cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 31 de juliol de 2015

Llista de la Compra de Roses

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca

xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.