La Llista de la Compra: Sucar pa amb tomàquet per Nadal a Roses és més car que la resta de l’any

La Llista de la Compra

El quilogram de tomàquet madur han pujat als hipermercats de Roses entre 9 cèntims d’euro i 1,10 euros respecte al mes de novembre

No sabem perquè el kg de tomàquet ha pujar el seu cost durant el mes de desembre i, concretament, durant l’època de Nadal. Potser els mateixos productors l’hagin augmentat de preu, potser ser que els diferents canals de distribució hagin vist augmentat les seves despeses i, per tant, encarit el producte. O pot ser els mateixos centres comercials d’alimentació hagin pujat el seu percentatge de benefici. Ho desconeixem.

Però que el que si sabem que als 9 hipermercats de Roses el preu de quilogram de tomàquet madur ha pujat considerablement. Per exemple, en els hipermercats ‘hard-discount’ s’ha vist augmentat el quilo en 9 cèntims, però en d’altres aquesta pujada ha arribat a pujar fins a 1 euro i 10 cèntims.

Quin preu és el bo?

El litre d’oli als hipermercats de Roses voregen i sobrepassen, alguns casos, els 3 euros. Però hi ha excepcions i de les bones. Per exemple, podem trobar que al Mercadona està a 2,70 euros el litre, tant en el sabor suau (0,4º) com en el intens (1º), tot i que és un oli de la marca Fontoliva i no Hacendado, que és la seva marca blanca. En el Lidl, el suau està a 2,79 i l’intens un xic més car (veure taula).
En el centre Carrefour tenen una oferta en el suau, que és si t’emportes 2 ampolles d’un litre et surt a 5 euros, però si només agafes una ampolla et surt a 2,75. Molt bé, hem pensat. Però, tot seguit hem comprovat que a l’altra banda del prestatge hi ha un altre cartell amb la mateixa oferta, però amb un petit matís, que una ampolla sola val 2,79 enlloc de 2,75 euros. Quin preu és el bo si només vull una?

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen cada mes, dia amunt, dia avall.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats divendres al matí, dia 27 de desembre de 2013

La Llista de la Compra

Cliqueu a la imatge per ampliar-la

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.
Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi havien de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.