La participació del Concurs de Pessebres i Arbres de Nadal de Roses disminueix respecte a l’any passat

IX Concurs de Pessebres i Arbres de Nadal de Roses

El jurat del IX Concurs amb l'arbre de Nadal elaborat per l'Associació Tramuntanets / Foto: arxiu

De 14 a 10 ha baixat la quantitat de participants respecte fa un any del Concurs de Pessebres i Arbres de Nadal de Roses

IX Concurs de Pessebres i Arbres de Nadal de Roses
El jurat amb l’arbre de Nadal elaborat per l’Associació Tramuntanets i amb la Secretaria de l’entitat

Com cada any i  uns dies abans de celebrar la cerimònia de premis del concurs de Pessebres i Arbres de Nadal de Roses, el jurat va valorar casa per casa cadascuna de les obres nadalenques que s’han presentat en la novena edició del certamen.

Així, el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, acompanyat dels tècnics Jordi Sastre i Martí Parada, i l’assessor de Cultura de l’Ajuntament, Toni Martínez, van passar per les llars, així com de les entitats participants en aquest novè concurs per tal de valorar els diferents arbres i pessebres.
Unes pessebres i arbres que han disminuït respecte a l’any passat, quan es van inscriure 14 participants que van presentar un total de 15 obres.
Enguany han 11 els que han participat, 9 persones, Joaquim Bartomeu, Jordi Llorens, Sílvia i Miquel Sánchez, Albert i Ernest Rull, Quim i Juan José Viñuela, i Erik Barneo; i 2 entitats, l’Associació Tramuntanets i la Residència Pi i Sunyer, que fan 10 els inscrits que han presentat un tota d’12 obres nadalenques, ja que en Quim Viñuela va fer les dues coses, l’arbre i el pessebre.
“No sabem ben bé el perquè ha hagut aquesta disminució, potser que gent que s’ha presentat altres anys i ha guanyat no ha volgut repetir”, ha manifestat el regidor de Festes, el qual ha avançat que “per l’any vinent volem reactivar aquest concurs, tot i que encara hem de mirar manera per fer-ho”.

Cal destacar que per l’elaboració del motius nadalencs es va tenir molt en compte, sobretot, la utilització de materials reciclats l’originalitat i la creativitat, entre d’altres aspectes.

Aquest proper divendres, 18 de desembre, a les 19 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses, el jurat donarà a conèixer els guanyadors de les categories on hi hagut participació. La Infantil, que ha comptat amb 4 participants, la d’Adults, on hi ha hagut 3 obres nadalenques presentades, la de la Gent Gran amb 2, i l’Especial, amb 1 participant.