La Pesca Turisme de Roses arrenca un mes abans que al 2013 i amb una embarcació més

Activitat Pesca Turisme de Roses
Primer dia de la Pesca Turisme l'any 2013 a bord de caiacs / Foto: arxiu

En aquesta segona edició de la Pesca Turisme hi participen 14 embarcacions de Roses i una de Llançà, una més que l’any passat i amb preus especials per a parelles i grups

Activitat Pesca Turisme de Roses
Primer dia de la Pesca Turisme l’any 2013 a bord de caiacs / Foto: arxiu

Després de l’èxit aconseguit a la primera edició, l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, la Confraria de Pescadors de Roses i l’Ajuntament del municipi han decidit impulsar una segona edició del Pesca Turisme amb el repte de superar els bons resultats de l’estiu passat. Aquest 2014 l’activitat s’ha avançat un mes ( l’any passat es va posar en marxa el juny) i des d’aquesta setmana els turistes ja poden viure l’experiència de sortir a pescar amb embarcacions d’art major o de pesca artesanal i gaudir d’uns paisatges idíl·lics de la costa de Roses i Llançà. L’activitat s’inicia amb preus especials per a parelles i per a grups que inclouen importants descomptes .

Aquest any són 15 les embarcacions que participen en el Pesca Turisme de Roses: 14 de la Confraria de Pescadors del municipi i una de Llançà. N’hi ha una més que l’any passat. 9 embarcacions són d’art major i 6 de pesca artesanal.

El Pesca Turisme, producte de la suma conjunta d’esforços del sector públic i privat, contribueix a donar un gran valor afegit al municipi i a obrir les portes del sector pesquer a la societat en general i al sector turístic en particular , amb la creació de sinèrgies molt importants. Amb aquesta iniciativa el turista es converteix per un dia en pescador. A bord de l’embarcació pot gaudir d’una jornada complerta de pesca, visualitzar totes les arts del sector i participar en les tasques que el professionals del mar porten a terme. Els pescadors són els encarregats de transmetre un seguit d’idees i valors per aprofundir en la seva feina i contribuir al seu coneixement i valoració.

L’oferta se suma a les visites guiades al port de Roses, que aquest any es volen potenciar, i a activitats que a partir de mitjans de juny oferiran la possibilitat de descobrir l’entorn amb caiac.

El producte, que es va posar en marxa l’estiu passat, permet reforçar la identitat del col·lectiu dels pescadors i difondre el patrimoni, les tradicions, els oficis, la gastronomia i la cultura vinculada al sector.

En aquesta segona edició, que s’allarga fins el 30 de setembre, també s’hi impliquen empreses locals realitzant activitats comercialitzadores sota el concepte de Roses Vila Marinera .Tota la informació sobre el Pesca Turisme es pot trobar al web www.rosesvilamarinera.com

Per a informació i reserves: info@enroses.com o trucant al 650 27 24 27.

Balanç positiu de la primera edició del Pesca Turisme
Els impulsors de la iniciativa, una activitat pionera en les seves característiques a l’Estat espanyol, destaquen l’extraordinari balanç de l’any passat en que es van triplicar les visites al Port i a la Llotja, amb més d’un miler de persones. De juny a setembre, es van fer 82 sortides en vaixell, en el marc de la nova iniciativa. La satisfacció dels turistes que hi van participar va ser valorada d’excel·lent (9,67 sobre 10), segons els resultats de les enquestes que es van dur a terme. El Pesca Turisme de Roses va  suposar per als pescadors que hi van participat uns ingressos de més de 6.000€.