La rosinca Uma Méndez es queda a un pas del podi en ‘Cintes’ del campionat d’Europa de Gimnàstica Rítmica

Uma Méndez
Un moment de l'actuació de l'equip nacional de Gimnàstica Rítmica al campionat d'Europa / Foto: Real Federación Española de Gimnasia

Uma Méndez va competir al campionat d’Europa de Gimnàstica Rítmica celebrat del 16 al 19 de maig a Bakú (Azerbaidjan), formant part de l’equip nacional

Uma Méndez
Un moment de l’actuació de l’equip nacional de Gimnàstica Rítmica al campionat d’Europa / Foto: Real Federación Española de Gimnasia

Uma Méndez, amb les seves companyes de l’equip nacional Júnior de gimnàstica rítmica, Inés Bergua, Valeria Márquez, Patricia Pérez, Ana Arnau, i Sara Tatay, van fer un paper excel·lent aquest passat cap de setmana al Campionat d’Europa, que es va celebrar a Bakú, Azerbaidjan.

El jove conjunt espanyol es va quedar a un pas del podi en la final de cinc cintes, finalitzant en quarta posició, mentre que en la disciplina de cinc cèrcols va ser setenes, tancant d’aqueta manera amb brillantor la seva participació al certamen europeu de gimnàstica rítmica.

Uma Méndez i les seves companyes van sortir en totes dues finals en segona rotació. I en totes dues van sortir amb força per tornar a demostrar en el tapís que són el futur d’aquest esport realitzant dos espectaculars muntatges plens de riscos i dificultats, que els va permetre a les joves gimnastes situar-se entre les millors, tot i ser la seva primera competició internacional puntuable en el rànquing, a diferència del que van guanyar a Egipte, i del resultat excel·lent que van aconseguir a Grècia, amb dues medalles de plata.

La primera final va ser per la rotació de cinc cèrcols. En el tapís, Uma Méndez, Inés Bergua, Valeria Márquez, Patricia Pérez, Ana Arnau, i Sara Tatay, van fer una demostració de força i energia, que els jutges van valorar amb 19.975 punts, 12.900 en dificultat i 7.075 en execució, una puntuació bastant inferior als 21.400 que van rebre el dijous en el seu debut. Rússia, Ucraïna i Bielorússia van encapçalar la classificació de la final, en la qual Espanya va finalitzar setena.

Tot seguit, i després d’un breu descans, va arribar el moment de la final de cinc cintes, en la que Uma i les seves companyes van brillar sobre el tapís, fent una actuació amb gran seguretat, amb força, vistós i arriscat, tot  a la vegada, per completar un exercici excepcional, pel qual els jutges van atorgar una puntuació de 18.200, amb 10.700 en dificultat i un 7.500 en execució -la tercera millor nota-, superant així l’exercici de dissabte. Una actuació que els va fer pujar fins una fantàstica quarta posició, a només un pas del podi en el qual van estar Rússia (or), Israel (plata) i Bielorússia (bronze).

I una actuació, sens dubte, que va deixar palès, que les joves gimnastes donaran moltes alegries a la rítmica espanyola.
I pot ser no gaire tard, perquè la pròxima gran cita serà el juliol vinent a Moscou, escenari del Campionat del Món de gimnàstica rítmica.