Inici Actualitat La setmana que ve hauran obert set dels vuits consultoris locals de...

La setmana que ve hauran obert set dels vuits consultoris locals de què disposa l’ABS l’Escala

Consultori de Torroella de Fluvià, l’últim a posar-se en funcionament, el pròxim dilluns, 3 d’agost

L’únic dispensari que no podrà oferir atenció sanitària a curt termini és el de Vilamacolum, perquè té una dimensió massa reduïda per a garantir la seguretat

Dilluns, vinent, 3 d’agost, ja hauran obert 7 dels 8 consultoris locals de què disposa l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala, que se sumen al CAP Moisès Broggi que no ha tancat en cap moment de la pandèmia del coronavirus.

Al mes de juny van obrir portes per a extraccions i visita programada d’infermeria els locals de l’Armentera, Albons i Sant Pere Pescador. A l’hora d’escollir els dispensaris que primer es posarien en funcionament, des de l’ABS l’Escala es va tenir en compte la seva ubicació estratègica en el territori, la població de referència que cobreixen i el fet que tots tres comparteixen el mateix equip mèdic i d’infermeria.

La setmana del 20 de juliol es van incorporar els consultoris de Ventalló i Viladamat; la del 27 de juliol, el de Bellcaire d’Empordà; i dilluns vinent, 3 d’agost, serà el torn del de Torroella de Fluvià. A més, a partir del mes d’agost tots els punts tindran també visita programada mèdica. A excepció del de Sant Pere Pescador, que pel volum de la població que atén es va decidir que des d’un primer moment oferís també aquesta assistència.

L’únic espai que no podrà oferir atenció sanitària a curt termini és el de Vilamacolum, perquè té una dimensió massa reduïda per a garantir la seguretat dels pacients i els professionals.

L’objectiu de fer una obertura gradual dels diferents dispensaris locals és el d’ampliar l’activitat de manera segura, adaptada als canvis generats pel coronavirus i en consonància amb l’evolució de la pandèmia.

És per això que en tots els consultoris s’han fet una sèrie de modificacions a fi d’adaptar l’atenció als nous requeriments estructurals i de neteja: s’han adequat les zones d’atenció als usuaris, s’ha senyalitzat la sala d’espera i s’han revisat els protocols de neteja i de tractament de residus.

El calendari d’assistència que seguiran els professionals de l’àrea bàsica de salut a partir del 3 d’agost serà el següent: els dilluns, atendran a l’Armentera; els dimarts, a Torroella de Fluvià i Ventalló; els dimecres, a Albons; els dijous, a Viladamat; i els divendres, a Sant Pere Pescador i Bellcaire d’Empordà.

Cal remarcar que el funcionament de tots els consultoris locals de l’ABS l’Escala és mitjançant cita prèvia, per evitar aglomeracions a les sales d’espera i per garantir les mesures de prevenció i higiene. I seguint les recomanacions del Servei Català de la Salut, es prioritza l’atenció telefònica i a domicili.

L’ABS L’Escala

Està integrada pel Centre d’Atenció Primària Dr. Moisès Broggi de l’Escala (que disposa de 12 consultes i 5 boxs d’Atenció Continuada) i els vuit dispensaris municipals d’Albons, l’Armentera, Bellcaire d’Empordà, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat i Vilamacolum.

Proporciona atenció sanitària per part d’un equip professional integrat per metges de família i infermeria comunitària, pediatres i infermeria pediàtrica, ginecòleg i llevadora, odontòlegs, optometrista, podòleg i psicòlegs.

També ofereix els serveis d’Urgències les 24 h (al CAP de l’Escala o a domicili) i visites del metge de família i d’infermeria (al centre o a domicili).

Exit mobile version