L’acte de cloenda dels cursos de català i el VxL de Roses va deixar una petjada catalana

Oficina de Català de Roses

Un moment de l'acte de cloenda dels cursos de català i el VxL de Roses

El vestíbul del Teatre de Roses va acollir aquest acte de cloenda que esdevé en una trobada de germanor entre els alumnes dels diferents cursos de català i els participants de les parelles lingüístiques

Oficina de Català de Roses
Un moment de l’acte de cloenda dels cursos de català i el VxL de Roses

Uns 270 alumnes han aprés català en els diferents cursos que ha ofert l’Oficina de Català de Roses en els mesos compresos de novembre a febrer i de febrer a maig, i s’han format 60 parelles lingüístiques.

Unes xifres que segons la directora de l’Oficina de Català, Mònica Corominas fa que “el nivell d’interès dels nouvinguts per aprendre la nostra llengua es vagi mantenint després d’un parell d’anys que hem anat a la baixa, ja que aquest darrer curs ha tornat a remuntar, sobretot ens ha fet créixer la gent que s’inscriu per primera vegada en els Bàsic 1 per començar aprendre’l a parlar ”.  De tal manera que, tot i que es van cloure els cursos d’hivern, “aquest proper dilluns comença un altre Básic 1 degut a la demanda que hi ha”, va assenyalar Corominas.

Aquest acte de cloenda es va aprofitar per presentar el projecte ‘Petjada catalana’, creat per la Marta Faixedas, i que es tracta “d’una web que parla de catalans que han deixat empremta al món, així indrets d’arreu de món on un català ha deixat la seva petjada”. I entre dels catalans que han deixat petjada hi ha un que és de l’Alt Empordà, “es diu Josep Paronella, que va néixer a la Vall de Sant Creu a El Port de la Selva i va crear a l’estat de Queensland, Austràlia un gran complex lúdic, que es diu Paronella Park, que es va inaugurar l’any 1935 i encara existeix.

L’acte de cloenda dels cursos de català i del VxL, que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, va cloure amb la degustació de tastos de plats d’arreu del món.