L’Ajuntament de Roses destina 372.000 € a millorar el Passeig Marítim

Roses destinarà 372.000 € al manteniment i millora del tram del Passeig Marítim comprés entre la bocana de Santa Margarida i la riera de la Bruneta. El projecte, que properament es completarà fins a la plaça de les Botxes, suposa la renovació dels bancs i mobiliari urbà deteriorats, així com de la pavimentació, drenatge i jardineria en aquells punts on resulta necessari.

millora_passeigL’Ajuntament fa així un rentat de cara a un dels principals punts d’atracció de la població, el qual acull un elevat nombre de vianants al llarg de tot l’any –i molt especialment durant la temporada turística-, ja sigui per passejar i contemplar la bellesa de la badia, com per accedir als nombrosos establiments hotelers i de restauració que hi concentra. D’aquesta manera es posa fi al deteriorament que el pas del temps ha provocat en alguns dels seus elements des de la seva construcció, realitzada en dues fases, l’any 1995 i 2000 respectivament.

Tot i que el projecte complet, dotat d’un pressupost de 885.000 €, contempla el manteniment i millora del passeig al llarg de 2 km de longitud, des de la bocana de Santa Margarida fins al Rec d’En Forquilla (plaça de les Botxes, a l’inici de la plaça Catalunya), aquest ha estat dividit en diferents fases per facilitar-ne la seva execució.

Les primeres actuacions es desenvoluparan des de la bocana fins a la riera de la Bruneta (1.120 metres), i consistiran en l’enretirada dels bancs de formigó que es troben deteriorats i la redistribució dels que es mantenen al costat de mar, mentre que al costat muntanya s’instal·laran de nous. Les pilones d’acer que presenten signes de corrosió seran també  substituïdes, així com la fusteria malmesa, i els paviments i revestiments deteriorats a causa del pas de vehicles, arrels d’arbres, etc.

Pel que fa al tractament d’arbrat i jardineria, es renovaran tots aquells punts on la vegetació ha desaparegut o presenta poca qualitat paisatgística. Un dels principals problemes del passeig, com és l’acumulació de sorra en la xarxa de recollida d’aigües plujanes, s’atendrà també amb la col·locació d’un nou sistema de drenatge. Per últim, pel que fa a les dutxes o rentapeus de platja, es retornaran al costat de les rampes d’accés a la platja per millorar la seva accessibilitat.

Cal destacar també que aquesta actuació es complementa amb el projecte de renovació de l’enllumenat públic del passeig, que el consistori es troba executant per fases actualment.