L’Ajuntament de Roses rep un premi per la seva transparència informativa

Premis InfoParticipa

L'alcaldessa amb el reconeixement a la transparència informativa de la web municipal

El consistori rosinc compleix el 94,23%, és a dir, 49 dels 52 indicadors marcats per la Universitat Autònoma de Barcelona en quant a la transparència i la qualitat de la informació que dóna als vilatans

Premis InfoParticipa
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb el reconeixement a la transparència informativa de la web municipal

L’Ajuntament de Roses ha estat guardonat amb un premi en la 3a edició dels Premis InfoParticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB, a la qualitat i la transparència de la comunicació pública municipal.
El consistori rosinc compleix 49 dels 52 indicadors, el que significa un 94,23% dels assenyalats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP).InfoParticipa avalua la pàgina web dels diferents Ajuntaments i Consells Comarcals de Catalunya pel que fa a com expliquen la informació i si aquesta es facilita al ciutadà.
Un premi, el segell InfoParticipa, que l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada del regidor d’Esports, Juan M. Fernández, va recollir ahir en un acte que es va celebrar en el marc de la jornada sobre transversalitat de la transparència, organitzada conjuntament pel LPCCP i l’Oficina Antifrau de Catalunya, i que va tenir lloc a El Born Centre Cultural de Barcelona.
Un guardó que “ens fa estar molt contents perquè vol dir que la qualitat, la transparència, i la quantitat d’informació que es dóna a través de la pàgina web municipal facilita la participació ciutadana”, ha destacat Mindan.  Aquest premi d’InfoParticipa amb el que ha estat guardonat l’Ajuntament de Roses ha estat possible després de la tasca que el consistori ha portat a terme arran de la llei de transparència, on tot els departaments es van implicar en penjar tota la informació al seu abast per a que el ciutadà estigués el més informat possible alhora de visitar la web municipal.

Una feina dels funcionaris que va situar a la pàgina virtual de l’Ajuntament de Roses en un  85% fa un parell de setmanes, però amb la finalitat de donar la major informació i que el consistori sigui el més transparent possible “vam destinar una persona exclusivament per aquest objectiu, i ha estat doncs quan hem arribat a aquest 94 % i ser mereixedors d’aquest premi”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, significant que “l’objectiu es complir el 100 per cent de tots els indicadors que marca el programa InfoParticipa, dels quals només ens queden tres”.

El Mapa InfoParticipa és una eina que impulsa el LPCCP de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.