L’atleta Abril Torrent del Club Atletisme Roses guanya la Cursa del Fau de Maçanet de Cabrenys

Club Atletisme Roses
Abril Torrent a dalt del podi com a guanyadora de la Cursa del Fau 2021 de Maçanet de Cabrenys

Fins a un total 6 socis del Club Atletisme Roses van disputar aquesta cursa de Maçanet de Cabrenys

Abril Torrent, Bea Prior, Pere López, Nico Serra, Josep Mª Barbachano i Noureddine El Makoubi, del Club Atletisme Roses, es van desplaçar el passat 8 d’agost fins a Maçanet de Cabrenys per participar a la Cursa del Fau. Una prova que l’organització ofereix als participants disputar-la en dues distàncies, la més llarga, de 21 km i 1.200 metres de desnivell positiu, que arriba al cim que li dona nom, i una segona més suau en quant a la llargària (9km) i el desnivell (400 metres de desnivell positiu).

Tots 6, menys excepte Noureddine El Makoubi, que va decidir fer-ho en la de 9 km, van disputar la de 21 km.
I l’Abril Torrent va aconseguir la victòria en aquesta cursa fent 2 hores, 39 minuts i 51 segons. Un temps, que tot i que li va fer creuar la línia d’arribada en 41ª posició, va ser  la primera dona en arribar a meta, proclamant-se com a guanyadora en la seva primera participació a la Cursa del Fau. “ha estat brutal en tots els sentits. Una organització i una ruta de 10 plena de corriols passant per l’Ermita del Fau i la Serra de Bach Grillera, i acabant amb el que més m’agrada, una pujada que feia patir una mica” va afirmar l’atleta rosinca només acabar la carrera, que es va portar “la sorpresa de quedar primera en la categoria femenina i la número 41 de la posició general”. Tot i això, per l’Abril, el millor record d’aquesta cursa “és el de tota aquella gent la que vaig poder compartir km i riures”. Riures que en un principi van ser “nervis incontrolables durant l’espera a que es donés el tret de sortida a la cursa”.

Els 6 atletes del Club Atletisme Roses que van participar a la Cursa del Fau

La resta dels atletes de Roses van creuar la línia d’arribada per aquest ordre i posició: Pere López en la 46ª amb 2 hores, 44 minuts 34 segons; Nico Serra en la 63ª amb 2 hores 53 minuts i 59 segons; Josep Mª Barbachano, el primer rosinc en fer una triatló en solitari entre Figueres, Empuriabrava i Roses, en la 72ª amb 2 hores, 58 minuts i 15 segons, i Bea Prior en la 115ª amb 3 hores 24 minuts i 35 segons.
Cal a dir, que en la cursa de 21 km la van finalitzar un total de 179 atletes.

Per la seva part, Noureddine El Makoubi va cobrir els 9 kms de la seva prova en una 1 hora 4 minuts i 55 segons, per creuar la línia d’arribada en la 36ª posició d’un total de 331 atletes que van aconseguir acabar-la.