L’Empordà es vol situar al nivell de la Toscana o la Provença

Reunió del Cercle Euram amb representants de l'Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà

S’impulsa el segell Empordà Saludable amb l’objectiu que el sector de la Salut sigui un eix de desenvolupament econòmic

L’Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà treballen de manera conjunta en un projecte que té com a objectiu que el sector de la salut sigui un eix de desenvolupament econòmic i un generador d’ocupació a l’Alt Empordà. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga, i el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Marti Masferrer, entre d’altres, van ser presents a la darrera reunió del Cercle Euram de l’Empordà per parlar sobre aquest projecte Empordà Saludable, que vol situar la nostra comarca al nivell de la Toscana o de la Provença.

“A l’Empordà tenim de tot i disposem d’una institució com és la Fundació Salut Empordà. Tenim un àmbit turístic on fer salut; esport de nivell amb clubs i entitats, i la gastronomia amb la dieta mediterrània. En definitiva, comptem amb un territori saludable”, va explicar Agnès Lladó, que va destacar que aquest projecte podria suposar la creació d’uns 1.600 llocs de treballs directes i indirectes. Jesús Quiroga va posar èmfasi en el fet que, com a territori, el que necessita Figueres i la seva àrea urbana és generar oportunitats, sobretot quant a llocs de treball que defugin l’estacionalitat i la temporalitat, ja que aquests generen molta més vulnerabilitat social. Cal comptar amb gent formada, per exemple, en el camp de la nutrició. “Si volem que vinguin a l’Empordà a fer salut, a aprimar-se, per exemple, menjant els productes de proximitat i de qualitat que tenim aquí, cal disposar d’un espai sanitari de salut de referència i que als hotels la gent estigui preparada per oferir menús amb les millors dietes”. Martí Masferrer va comentar que l’objectiu és convertir l’Empordà “en un destí saludable, una comarca saludable, amb tot un conjunt de possibilitats quant a salut, dieta i esport, entre d’altres”. Cal una aposta en innovació i salut, un institut d’investigació”. Masferrer va afegir que es pot generar ocupació, que hi ha molta feina a fer en aquest camp, molt de potencial, amb cuidadors de qualitat i fisioteràpia. Sobre l’esport i la salut, va assenyalar que el 10% de les estades a Girona estan relacionades amb el ciclisme, i que l’esport vinculat al turisme pot donar molt de joc. També cal tenir en compte el turisme inclusiu, ja que el dels discapacitats és un sector que no està ben tractat. Va dir Masferrer que cal rellançar el sector primari, que generarà llocs de feina i així convertir l’Empordà en un destí saludable, una comarca saludable, amb tot un conjunt de possibilitats quant a salut, dieta i esport, entre d’altres. L’Empordà ha de ser la capital de la Dieta Mediterrània

Un dels primers projectes que es tirarà endavant és el de Dinamització del sector de la salut a través de la interrelació amb els sectors de les cures, el turisme, la gastronomia i l’esport, amb una inversió de 200.000€ i elaborat conjuntament per la Fundació Salut Empordà, Empordà Turisme, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà i l’Institut Olivar Gran-Escola d’Hostaleria.
Contempla la creació del segell Empordà Saludable, la formació complementària per a restaurants i hotels en l’àmbit de la cuina saludable i de territori, la formació en guia de turisme actiu i la formació complementària per al personal de cures per a millorar-ne la qualificació en cuina i dieta mediterrània, entre d’altres accions.

Exit mobile version