L’enderroc de l’antiga depuradora de marisc de Roses ja comença a ser una realitat

Antiga depuradora de marisc de Roses

Operaris fent tasques de neteja a l'antiga depuradora de marisc de Roses

Aquest dilluns passat el Ministeri de Medi Ambient va iniciar les tasques de neteja prèvies a l’enderrocament de l’antiga depuradora de marisc de Roses

Antiga depuradora de marisc de Roses
Operaris fent tasques de neteja a l’antiga depuradora de marisc de Roses prèvies a l’enderrocament

El Ministeri de Medi Ambient va iniciar aquest passat dilluns el projecte d’enderrocament de l’antiga depuradora de marisc de Roses. Un enderroc que estava previst iniciar al mes de juny però que l’Ajuntament va demanar-ho fer-ho ara, fora de la temporada d’estiu, i que s’ha iniciat “amb la neteja de tot el material que encara hi ha a les edificacions, així com la runa que s’ha anat acumulant, i es calculem que en un parell de mesos comencin les tasques pròpiament d’enderrocament”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Pel que fa a les tasques de l’enderroc, aquest es realitzarà per fases. La primera consistirà en la demolició dels edificis de planta baixa (magatzems, zona de comandament i zona de depuració i manipulació).
A la segona, s’actuarà en l’edifici principal de dues plantes per enretirar tot el material d’amiant i plaques d’uralita, treballs que requeriran un procediment especial, en tractar-se de material contaminant.
I la tercera i última fase de l’enderroc es completarà amb la demolició de les instal·lacions restants. Un cop acabada l’actuació, que “està prevista amb un termini d’execució de 4 mesos, tot i que si se allarga una mica més no passarà res perquè no ens agafarà al cim de l’estiu com passa en moltes altres obres” , ha assenyalat Mindan, suposarà l’alliberament de 3.500 m2.

I un cop alliberat l’espai de tota aquesta part del litoral rosinc el projecte contempla “amb una partida extraordinària”, el condicionament i neteja del solar resultant, per tal que sigui transitable, així com la seva adaptació a l’entorn mitjançant talussos que millorin l’accessibilitat a l’espai.

Un espai que com és propietat del Ministeri de Medi Ambient l’Ajuntament de Roses haurà de demanar la seva concessió, la qual “ha d’anar lligada al projecte que l’Ajuntament vol desenvolupar-hi en aquesta zona”, ha explicat l’alcaldessa.

El pressupost dels treballs d’enderrocament de totes les instal·lacions de l’antiga depuradora de marisc és d’uns 300.000 €.