Les desavinences entre els socialistes de Roses s’estenen a la Federació del PSC a Girona

Grup Municipal Socialista de Roses

David Beltrán i Jesús Mínguez, (Grup Municipal PSC de Roses)

El Grup Municipal del PSC de Roses torna a reclamar la dimissió d’Olga Simarro

Grup Municipal Socialista de Roses
David Beltrán i Jesús Mínguez, (Grup Municipal PSC de Roses)

El passat dia 7 d’octubre el Grup Municipal dels socialistes de Roses, integrat per David Beltran i Jesús Mínguez van demanar la dimissió de la primera Secretaria del PSC i alcaldable a les properes eleccions municipals a Roses, Olga Simarro. Una demanda basada enuna greu mancança de sensibilitat, cap respecte a la llibertat d´expressió i que mai s´ajusta a la realitat,  afegit a una gran opacitat personal”, després que Simarro decidís canviar la persona, Mohamed Saadoune, que havia de substituir a Paco Martínez com a regidor a l’Ajuntament de Roses per Pilar Piñeiro, segons Beltran i Mínguez, de manera unilateral.

En canvi, segons Simarro, el canvi va venir provocat per motius laborals, ja que Saadoun va haver de viatjar al seu país d’origen on ha de ser-hi per un període llarg de temps que l’impedeix, hores d’ara, acceptar l’acta de regidor”.

La demanda de dimissió de l’alcaldable socialista per part de Grup Municipal dels socialistes de Roses van ser rebatuda un dia després per la Federació del PSC a Girona, la qual donava el seu suport a Simarro.

I ara David Beltran i Jesús Minguez tornen a demanar la dimissió de la primera Secretaria dels Socialistes rosincs, com així ho afirmen en el següent comunicat:

Ateses les declaracions fetes per la federació del PSC de Comarques Gironines, el grup municipal socialista de Roses volem manifestar les següents consideracions:

  1. Ens reafirmem en demanar la dimissió d’Olga Simarro com a primera secretària del PSC de Roses i com a candidata a les properes eleccions municipals de maig de 2015. Com hem dit reiteradament, creiem que ha demostrat plena manca de sensibilitat, cap respecte a la llibertat d’expressió i una evident falta d’ètica i de cultura democràtica. I creiem que amb la Sra. Simarro com a cap de llista, el projecte socialista a Roses no aconseguirà ni un paper testimonial en la política dels propers anys a la nostra Vila.
  2. Declarem que la federació del PSC de Girona fa el seu paper, que és defensar la candidata oficial i oficialista al municipi per minimitzar el previsible desastre electoral de maig de 2015. Tanmateix, per la responsabilitat que tenim com a regidors del municipi, en defensa d’un projecte socialista guanyador per a la nostra vila, no podem deixar de denunciar les seves actuacions.
  3. Creiem que la federació de Girona no té autoritat moral ni política per demanar-nos rectificació, doncs la seva actuació a Roses s’inscriu en una estratègia global d’aquesta federació que es basa en apartar a les persones que no combreguen amb la oficialitat del partit per tal de posar-hi aquelles més properes a la direcció, a través de processos suposadament de primàries -com Girona o Lloret de Mar- o d’altres tipus de mecanismes que representen la vella política i les velles maneres de fer dels partits tradicionals i jeràrquics, malgrat revestir aquests mecanismes d’una (falsa) pàtina d’aprofundiment democràtic i de renovació, a l’espera de que l’opinió pública s’ho empassi acríticament. Aquestes maneres de fer només contribuiran a accentuar el decaïment del PSC a la nostra demarcació, en què desenes de persones i càrrecs ja han anunciat que no es presentaran sota aquestes sigles i en què es confeccionaran menys llistes que mai.
  4. Anunciem que, des de l’oposició, seguirem treballant pels ciutadans i les ciutadanes de Roses i en pro d’un projecte socialista transversal, integrador, i amb voluntat de guanyar.

David Beltran
Jesús Mínguez
Grup Municipal Socialista de Roses