L’Esport va ser el gran triomfador de la I Nit de l’Esport de Roses

Nit de l'Esport de Roses

Esportistes nominats a la I Nit de l'Esport de Roses / Foto: arxiu

El jove tennista Eduard Güell va ser nomenat com el millor esportista rosinc 2012

 L’Esport va omplir el Teatre Municipal de Roses, TMR. Esportistes d’atletisme, motociclisme, pàdel, taekwondo, motonàutica, bowling, kytesurf, tennis, bàsquet, futbol, futbol platja i gimnàstica ritmica van pujar a l’escenari de la sala teatral per rebre el reconeixement a l’esforç i sacrifici que fan amb un objectiu, guanyar.

 La 1º edició de la Nit de l’Esport, organitzada per l’Ajuntament de Roses per donar el relleu a la Festa de l’Esport (celebrada per primer i últim cop l’any2007), va complir el seu objectiu: Enaltir a l’esport homenatjant als clubs i esportistes de la Vila pel seu esforç, perseverança i afany de superació a la recerca de l’èxit.

Un homenatge que també va tenir la finalitat d’escollir a l’esportista rosinc de l’any 2012. Per això, tots els esportistes nominats van haver de votar previament a la cerimònia, amb puntacions d’1, 2 o 3 punts, als demés esportistes.

I sí, va haver un guanyador i aquest va ser l’Esport. L’Esport com forma de vida, de bons principis, de creació d’uns valors que modelen a l’esportista  dins el sacrifici, la humilitat i el respecte pels demés al llarg de la seva vida. Això va quedar palés en tots els esportistes que van pujar a l’escenari del Teatre Municipal de Roses.

Però com s’havia d’escollir a l’esportista rosinc de l’any 2012, la Nit de l’Esport va continuar amb la presentació, en fomat audiovisual, de tots els nominats, que van ser els següents:

 • Mario Aguilar Ropero – Taekwondo
 • Nacho Armillas Guardiola– Motonàutica
 • Antoni Bassó Rosa – Taekwondo
 • Abdelfateh Bentarifet – Taekwondo
 • Carlos Domínguez – Bowling
 • Marc Fort García – Motociclisme
 • Iñaki Gaínza Urgell– Kytesurf
 • Eduard Güell – Tennis
 • Joan Jorquera – Taekwondo
 • Xavi Llamas Boza– Atletisme
 • Guillem Parés Camps – Moto Enduro
 • Gemma Recasens Abad – Bàsquet
 • Nelson Rodríguez Hinojosa– Futbol Platja
 • Sergi Vera Font – Pàdel
 • Tània Zimmerlein Chamorro– Gimnàstica Rítmica

La votació donada per tots ells va proclamar com a guanyador i, per tant, millor esportista rosinc de l’any 2012, al jove Eduard Güell, tennista de 14 anys que a la seva curta edat ja ha guanyat 2 campionats d’Espanya i un d’Europa per equips amb la selecció espanyol a la categoria infantil. Güell no va poder assistir a l’acte per recollir el guardó en persona, una ploma dissenyada per l’artista rosinc Sánchez Santiago.

El segon lloc per nombre de vots va ser per a Joan Jorquera, un noi que amb només 11 anys ha aconseguit nombroses medalles d’or, plata i bronze, tant al Campionat de Catalunya com en Open`s internacionals de Taekwondo celebrats arreu d’Europa.

El tercer lloc va ser per 2 esportistes, ja que va haver-hi un empat en les votacions entre Nacho Armillas, campìó d’Espanya de Moto Aquàtica F-1 i 2on a la classficació general del mundial a manca d’una prova, i Mario Aguilar, un taewkondista varies vegades campió d’Espanya i que no va poder assistir per estar concentrat al CAR de Múrcia.

Els Clubs, també homenatjats

La Nit de l’Esport la va inaugurar la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Anna Jorquera, que va donar la benvinguda a tots els assitents i va felicitar a tots els esportistes presents a la sala, recordant que fa 5 anys ella no havia pogut assitir a la Festa de l’Esports pels seus compromisos esportius.

Seguidament, dos joves rosincs, estudiants de la Facultat de Ciències de la Comunicació a Barcelona, Laura Pons i Jonathan Fernández, van agafar les regnes de la cerimòmia i presemtar els diferents actes establerts en el guió. Així van donar pas a l’exhibició de tres joves del grup de Gimnàstica Rítmica Gemma.

Tot seguit es va fer el reconeixement als equips dels clubs esportius rosincs que han ascendit de categoria i que són el sènior femení  i el sènior masculí del Club Bàsquet Roses i el infantil “B” i el 1er equip del Club de Futbol Base Roses.

Un reconeixement que l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó, el director territorial de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols i Anna Jorquera van deixar palés amb el lliurament de la ploma dissenyada per Sánchez Santiago

Després de l’xhibició de hip-hop i all scholl, a càrrec del grup zona 8 “Ruskis Duo” del Club Gimros, es va portar a terme el reconeixement del Club d’Esports Platja Roses Futbol Platja, el Gimros Club: Grup Zona 8 Hiphop i Grup Clap i als ciclistes de l’equip de BTT del Club Ciclista Roses Mario Rabell i Miguel Lozano.

L’acte va acabar amb el parlament de les autoritats que van felicitat als esportistes i clubs homenatjats durant la primra edició de la Nit de l’Esport.

[flagallery gid=47 name=Gallery]