L’estiu comença demà amb un augment de les temperatures

Roses

La Vila de Roses amb el port esportiu en primer terme

El dia de la celebració de la revetlla de Sant Joan tindrà, però, unes temperatures més suaus

Roses
La Vila de Roses amb el port esportiu en primer terme

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la pertorbació situada a l’oest de Portugal es mantindrà uns dies en aquesta zona i impulsarà la circulació de vent del sud que afavorirà l’augment de la temperatura a la Mediterrània Occidental.

Per divendres 20 s’espera una jornada marcada pel cel serè amb el creixement de nuvolades de tarda al Pirineu i al Port, on s’esperen alguns ruixats aïllats i d’intensitat feble. Les temperatures pujaran moderadament arreu. Les màximes es mouran entre 25 i 30 ºC al litoral i el Pirineu, 29 i 34 ºC a Ponent, i entre 27 i 32 ºC a la resta del país.

Per dissabte 21 (dia que comença l’estiu, a les 12:51h) i diumenge 22 l’ambient serà assolellat en general, tot i que hi haurà alguns núvols baixos a l’extrem sud del litoral. Durant les tardes hi haurà núvols d’evolució i algunes nuvolades al Pirineu, on s’esperen xàfecs dispersos, els més intensos al seu extrem nord. Seran d’intensitat entre feble i moderada i aniran acompanyats de tempesta. La temperatura continuarà pujant i l’ascens serà entre lleuger i moderat, especialment a l’interior, on puntualment es superaran els 35 ºC de màxima.

La predicció a mitjà termini per dilluns 23 indica un cel poc ennuvolat al matí a la meitat est i mig ennuvolat a la resta. A partir de migdia hi haurà núvols d’evolució al Pirineu i punts de la serralada del prelitoral. S’esperen xàfecs de tarda d’intensitat entre feble i moderada, més probables al Pirineu. Les temperatures seran lleugerament més baixes. El dia de Sant Joan la situació meteorològica serà semblant, amb domini del sol durant la primera meitat del dia i nous xàfecs de tarda al Pirineu, que no es descarta que també afectin punts del terç oest.

El règim de vents serà molt semblant tots els dies. Al principi i al final de la jornada serà fluix i de direcció variable, amb algunes calmes interiors i terrals al litoral. Al centre de la jornada s’imposarà el vent de component sud arreu, entre fluix i moderat, especialment al litoral.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dimecres la pertorbació es mourà cap a l’est i afectarà Catalunya en forma de xàfecs i tempestes durant la segona meitat de setmana, i donarà lloc a una davallada tèrmica