L’Hospital de Figueres comença a traslladar pacients lleus pel coronavirus a la Clínica Santa Creu

Casos de coronavirus a la Fundació Salut Empordà

Zona d'aillament al servei d'urgències de l'Hospital de Figueres

Gràcies a l’acord de col·laboració entre els dos centres, la Fundació Salut Empordà suma 29 llits per a l’atenció dels malalts de COVID-19

Avui l’Hospital de Figueres ha començat a traslladar pacients de COVID-19 a la Clínica Santa Creu, situada a la capital de l’Alt Empordà, gràcies a un acord de col·laboració entre els dos centres per a l’abordatge conjunt de la crisi del coronavirus a la comarca seguint les directrius fixades pel Servei Català de la Salut. Es tracta dels malalts altables, és a dir els que es troben en la fase final del procés de tractament o bé que per motius terapèutics tindran dificultats si s’estan a casa seva.

La Clínica Santa Creu facilita 29 llits que s’incorporen als de l’Hospital de Figueres donant continuïtat a les plantes del centre. Així aquests pacients estaran sota la supervisió i seguiment dels professionals de la Fundació Salut Empordà (FSE) i de l’equip sanitari de la Santa Creu. I gràcies al reforç que s’ha fet dels sistemes informàtics de la Clínica, també es garanteix l’accés a la història compartida d’aquests malalts. Pel que fa a la part logística de l’estada d’aquest pacients, com són l’alimentació o la medicació, anirà a càrrec de la FSE.

El fet que l’Hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume encara disposin de llits lliures permet fer una incorporació progressiva dels recursos de la Clínica Santa Creu, de manera que el dispositiu estarà a punt quan es produeixi el pic de la demanda per pacients contagiats de coronavirus a l’Alt Empordà.