L’IAEDEN vol organitzar un debat públic a Roses per saber que pensen els rosincs del projecte elBulliFoundation

elBulliFoundation

Les representants de l'IAEDEN amb Ferran Adrià i el seu equip

Ecologistes de l’IADEN es van reunir a Roses amb Ferran Adrià i l’arquitecte del projecte, Enric Ruiz

elBulliFoundation
Les representants de l’IAEDEN amb Ferran Adrià i el seu equip / Foto: Lluís Serrat

Tres ecologistes de l’IADEN-Salvem l’Empordà, van mantenir una reunió amb Ferran Adrià i l’arquitecte Ruiz Geli, que els van explicar de primera mà els detalls de la construcció d’elBulliFundation, “els hem escoltat i ens han escoltat”, va dir la portaveu de la plataforma ecologista, Bàrbara Schmitt, la qual va puntualitzar “que potser sigui sostenible, però el que és segur és que faran obres i estaran malmetent un espai protegit”.

Al final de la presentació del projecte la portaveu de l’IAEDEN, així com les seves companyes van mostrar la seva preocupació per l’execució del projecte al Parc Natural del Cap de Creus. Una inquietud basada, entre d’altres aspectes, en que “aquesta llei específica servirà de precedent per si altres promotors volen fer una projecte semblant en un espai protegit. A més, va qüestionar Schmitt, qui diu que aquesta llei no es podrà modificar posteriorment?”.
 Tampoc tenen clar la viabilitat econòmica del projete, “perquè s’ha parlat de 100 milions d’euros durant els propers 30 anys per mantenir-lo, qui ho pagarà això quan sigui propietat de la Generalitat, és a dir, de titularitat pública?”.

Les ecologistes van afirmar que estant tenint contactes amb els grups parlamentaris per saber-ne el seu posicionament. Així mateix, l’IAEDEN vol organitzar un debat públic “per saber què en pensen els rosincs d’aquest projecte, perquè aquesta presentació que s’ha fet a Roses és la primera que es fa oberta al públic”, va dir Bàrbara Schmitt.