Mes de paraules

L’Illa de Rodes Raid Team, segon al CatRaid del Berguedà

Cat Raid del Berguedà
Toni Muné i Cesc Torrent al segon esglaó del podi

Els components de l’Illa de Rodes Raid Team, Francesc Torrent i Toni Muné, fa segon al Cat Raid del Berguedà, puntuable per a la Copa Catalana de Raids d’Aventura, celebrat dissabte a la localitat de Vilada

L’institut Illa de Rodes va presentar 5 equips en aquest Raid del Berguedà, un a la categoria Elit, integrat per Cesc Torrent i Toni Muné, que va aconseguir acabar en una molt bona segona posició, i cinc a la categoria Aventura: Dos equips junior fomats per Jaume García, Ferran Díaz, Alfons Deu i Soufian El Mimouni; un tercer de mixte composat per la Ester Bonmatí l’Ernesto Cobacho, i un quart integrat per David Pineda i Ariadna López. Aquest 4 equips, però no van tenir la sort d’aconseguir, com a mínim, el resultat dels seus companys de la categoria Elit

A les 8 del matí de dissabte es iniciar el Raid,Torrent i Muné, o Muné i Torrent i la resta d’equips van haver de superar, en primer lloc, un Trekking de 8,5 km i 1.000 metres de desnivell. Una prova que, pel ritme fort que van imposar els seus rivals, van quedar situats, a les primeres de canvi, a les darreres posicions.
Però tot va canviar a l’arribar al primer punt de control. Els equips que anaven al capdavant van tenir una errada d’orientació que Toni va veure de seguida, permeten a tots dos atletes de l’equip de l’Illa de Rodes escalar fins al cinquè lloc de la cursa .

Tot seguit del Trekking va arribar la prova d’Orientació específica, de 8 km i 300 metres de desnivell. Cesc Torrent i Toni Muné van decidir incrementar el seu ritme, de tal manera que atrapen als equips capdavanters, fins a situar-se en segona posició. Quan portaven 3 hores de Raid van haver de canviar al Caiac, però abans de pujar a l’embarcació van aprofitar per relaxar les cames i poder menjar alguna cosa, sobre la marxa, per tal de recuperar energies.

Ja en el Caiac, amb 6,5 km de navegació per endavant, més altres 5 km de trekking, van tirar de valent amb un ritme molt fort per després afluixar una mica, però al veure la possibilitat d’enganxar als líders, que estaven a només 5 minuts per davant, van tornar a incrementar el ritme. La posició en el caiac els va provocar ‘rampes’ a les cames a tots dos, però sense pausa realitzen la prova de Tir amb Arc.

A la següent prova, la del BTT, de 25 km i 1.400 metres de desnivell, les posicions no s’havien alterat, els líders a 5 minuts de l’equip de l’Illa de Rodes, que continuava en segona posició, tot i que els tercers classificats els tenien pràcticament enganxats. Tant que van ser superats, però a l’arribar a la cova on havien de fer una hora d’espeleologia, Muné i Torrent veuen que els líders de la cursa no hi són per culpa d’ una errada d’orientació i tornen a situar-se en segona posició.

Surten de la cova i l’equip que es va perdre anava molt ràpid en BTT i els tornen a superar. Fins i tot, creuen els dos rosincs, se suma el quart classificat de la prova per desbancar-los del podi. Tot això, no es rendeixen i ho donen tot a la baixada final de la prova en bicicleta. Va ser al canvi de prova, per realitzar la última d’Orientació específica, quan els hi diuen que són líders, ja que un dels rivals s’havia deixat una fita l’altre es va perdre. Així, creuen la meta en primera posició, que finalment seria la segona, a causa d’una bonificació de temps aconseguida pel segon equip en entrar a meta en la prova d’espeleologia a la cova.

Tot i això, en Toni Muné i Cesc Torrent van aconseguir una molt més que meritòria segona posició al Cat Raid del Berguedà, el qual van invertir un temps de 8 hores i 30 minuts en realitzar-lo.