L’institut Cap Norfeu participa en una mostra sobre el franquisme a la comarca

Expposició sobre el franquisme

Moment de la inauguració de l'exposició

El Consell Comarcal acull una exposició sobre el franquisme a l’Alt Empordà

Expposició sobre el franquisme
Moment de la inauguració de l’exposició

Coincidint amb el 40è aniversari de la mort del general Francisco Franco el Grup de Treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà va inaugurar el passat dimecres una mostra sobre el franquisme i els primers temps de la transició democràtica (1939–1979) que es pot visitar fins al 30 de desembre a la sala d’exposicions del Consell Comarcal.

Segons el promotors de la iniciativa, els motius que els han portat a fer aquest muntatge “han estat la transcendència històrica de l’efemèride i el debat historiogràfic obert sobre la visió que existeix en el trànsit de la dictadura a la democràcia. Aquesta exposició s’ha realitzat a partir de les font històriques que els alumnes han trobat a les seves cases o a la dels seus familiars. A més, és una mostra col·lectiva de la pervivència, encara avui en dia, del franquisme”.

L’exposició s’organitza a partir d’uns eixos temàtics que han estat assumits pels diferents instituts participants: Organitzacions polítiques; Moviments culturals; Vida quotidiana; Educació; Moviments sindicals i populars; i Religió, entre altres. Per a complementar aquesta activitat la mostra s’acompanya amb l’exposició “Catalunya en Transició” produïda pel Memorial Democràtic.

Els instituts participants en la mostra han estat els següents: Cendrassos, Monturiol, Muntaner i Olivar Gran de Figueres, Vilafant, El Pedró de l’Escala, Castelló d’Empúries, Cap Norfeu de Roses i La Jonquera. També s’ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ajuntament de Figueres, Serveis Educatius de l’Alt Empordà, Museu de l’Empordà, Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera i Memorial Democràtic.

L’exposició es podrà visitar fins el 30 de desembre en l’horari habitual d’obertura al públic de les oficines del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, és a dir tots els dies laborables de 9 a 14 hores.