La Llista de la Compra: Arriba el turisme i s’encareix la llista de la nostra compra a Roses

La Llista de la Compra de Roses

Productes que pugen quan arriba el turisme, com ara en Setmana Santa, és la tònica general en la majoria dels supermercats de Roses

Quan un es dona una volta per tots els supermercats de Roses, quan diem tots ens referim a grans superfícies comercials d’alimentació, pot constatar un fet que és evident en una població turística com Roses. Que hi ha productes que pugen una mica de preu. Tot i que s’ha de dir que no en tots els supermercats es segueix aquesta tendència, però en alguns hem comprovat que la pasta, com els espaguetis o els macarrons, o el llitre de llet, per exemple, s’ha encarit entre 3 o 4 cèntims d’euro respecte al mes passat.

Potser és una percepció equivocada, i la pujada d’aquests preus en els supermercats es deu a d’altres factors.

Sigui com sigui també s’ha de dir la proliferació, sobre tot aquest mes de març, de productes que es venen en paquets d’1kg i ara s’ofererix en envasos de 2 a un preu més temptador. És cert, que per exemple, en dels supermercats que es troba a les afores del casc urbà ja tenen des de fa mesos el paquet de 2 kg a millor preu que el d’un. Però en la Llista de la Compra del mes de març hem vist que d’altres centres comercials ja venen farina també en paquets de 2 kg. Més quantitat, més econòmic. Una estratègia  que segons l’encarregat d’un dels supermercats, té a veure amb el començament de l’arribada de turistes a casa nostra.

El litre d’oli de marca blanca encara es pot comprar a 3 euros el litre en un supermercat

Si en la majoria de supermercats el litre d’oli de marca blanca, tant en la varietat d’intens (1º) com suau (0,4º) està entre 3,60 i 3,65 euros, encara el podem adquirir al preu de 3 euros si comprem dues ampolles (vegeu taula) en aquest del qual ens referim el podem trobar 0.60 cèntims més barat, ja que dóna la possibilitat de comprar dues ampolles de litres per 6 euros.

La Llista de la Compra està elaborada amb els preus de tots els hipermercats que hi ha actualment a Roses.

S’ha seguit el criteri d’escollir els productes de ‘marca blanca’. Productes que no desmereixen en qualitat als que coneixem de sobres al veure’ls publicitats a la televisió.

Els preus s’actualitzen l’últim divendres de cada mes, dia amunt, dia avall.

Les caselles que estan marcades de color verd detalla el preu més econòmic, i les de color groc el més car.

Aquesta llista s’ha elaborat amb els preus exposats el divendres al matí del 26 de març de 2016

La Llista de la Compra de Roses

Cliqueu a la imatge per fer-la més gran

* Pot de vidre de entre 400 i 500 grams
** Tomàquet de branca
xxx: Vol dir que d’aquest producte no hi ha marca blanca a l’hipermercat corresponent, o bé que, simplement, no està a l’expositor.

Les llaunes de cervesa són totes de marca desconeguda, o bé de la marca de l’hipermercat. En alguns centres comercials hi han de diferents marques i s’ha escollit la més econòmica.