L’Oficina de Català de Roses presenta de les noves parelles lingüístiques commemorant l’Any Pedrolo

Parelles lingüístiques

Les noves parelles lingüístiques de Roses amb les autoritats

L’Oficina de Català de Roses va celebrar ahir al Teatre Municipal  la  presentació de les noves parelles lingüístiques

Parelles lingüístiques
Les noves parelles lingüístiques de Roses amb les autoritats

L’acte de presentació el passat dijous, 8 de novembre, de les noves parelles lingüístiques es va iniciar amb el parlament de benvinguda del regidor de Cultura, Francesc Giner, qui va presentar el programa Voluntariat per la llengua reflexionant entorn l’efectivitat del mateix a l’hora de millorar la fluïdesa dels nous parlants de català, va fer una breu explicació del que ha significat Manuel de Pedrolo per a les lletres catalanes i va introduir el Grup de Teatre de Roses (GTR) amb una breu història del grup.

Tot seguit, els assistents van poder gaudir d’Homes i no, l’obra de Pedrolo que el GTR ha preparat per commemorar l’Any Pedrolo, a través de teatre llegit. Homes i no és una investigació sobre la llibertat de l’home, que neix essencialment de l’actitud de reflexió, de compromís social i de denúncia que Pedrolo assumí a la darreria dels anys 50. Així doncs, és un teatre de reflexió, compromís social i denúncia, inspirada en el teatre de l’absurd.

A continuació, es van presentar les parelles lingüístiques assistents a l’acte i se’ls va oferir les orientacions i material que podran emprar per dinamitzar les seves trobades. Va cloure l’acte l’alcadessa de Roses, Montse Mindan, compartint les seves reflexions sobre el text de Manuel de Pedrolo que s’acabava de presentar i agraint als assistents el seu interès per la llengua i les seves ganes d’aprendre-la.

El programa Voluntariat per la llengua és un projecte de foment de l’ús social del català, implementat a Roses des de l’any 2004. Aquesta iniciativa s’ha consolidat plenament a la població al llarg d’aquests darrers 14 anys, havent-se constituït a Roses un total de 885 parelles lingüístiques fins avui.