Manters intimiden i amenacen als comerciants de Santa Margarida

Top manta a Roses

La presencia de la Policia Local de Roses va fer que el manters marxessin

Una vintena de manters es van presentar al bar d’un empresari de Santa Margarida “per a que avisés al meu germà que li podria passar alguna cosa greu”

Ricardo Moraes és el president de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida, que des del passat 23 de juliol va impulsar una acció de protesta contra el top manta fent una manifestació diària, de 20 a 22 hores, al passeig marítim (a l’alçada de l’Hotel Montecarlo) i en la que també recull signatures  en contra que els venedors ambulants il·legals no respectin cap mesura de seguretat contra la Covid-19.
I aquest passat dissabte al migdia, molestos per aquesta acció que porten els comerciants de Santa Margarida i fotografies que els hi fa el mateix president, un grup de manters es va personar al bar El Rebost de l’Empordà que regenta Luís Moraes, germà d’en Ricardo. Però, primer “va venir un manter pel matí, en un to que no era amenaçant, però per dir-me que avisés al meu germà que tingués cura, ja que podria passar alguna cosa greu a ell o la seva família” ha explicat Luís Moraes.

“Quan m’ ho va dir el meu germà -ha afirmat Ricardo Moraes-  li vaig dir que no es preocupés, que només volien ficar-nos por, però després, al migdia, es van presentar al bar del meu germà una vintena de manters dient que venien a parlar, però si venen 20 persones crec que no es per parlar, sinó per intimidar, com amenaça perquè deixem de manifestar-nos al passeig”, va explicar en Ricardo, que creu que “es van presentar pel que es molesta, i molt, el fet que es manifestem cada dia al passeig marítim i que recollim signatures en contra d’ells i en contra que no respectin cap mesura de seguretat contra la Covid-19”.

El president de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida reconeix que des del passat dissabte “sí que tinc un xic de por per si prenen algun tipus de represàlia contra mi persona o la meva família, amb la qual vaig parlar per si havíem de continuar reclamant els drets dels comerciants i em van recolzar a seguir fent-ho”. Ricardo ha remarcat que “per molt que ens amenacin no donarem un pas enrere”.

Una acció intimidatòria i amenaçadora com la que va ocórrer el passat dissabte per part dels manters a Santa Margarida que, segons Moraes, “ja es veia venir, perquè porten 10 anys els manters venint aquí i no s’han trobat cap oposició, no hi ha qui els foti fora, perquè la policia no pot, quan venen els agents surten corrents, per tornar poc després al seu lloc. Hi ha cartells i s’avisa per megafonia que es multarà a la gent que compri al manter i no es fa, i això els dona força”.  

La presència de la Policia Local de Roses va fer marxar els manters

En arribar el grup de venedors ambulants il·legals, Lluís Moraes va trucar a la Policia Local de Roses, que es va personar amb diferents agents al cap de pocs minuts, la qual cosa els va fer marxar.

Davant d’aquest succés, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, ha afirmat que “l’Ajuntament de Roses, i més concretament la Policia Local, no podem tolerar episodis com el de dissabte, en que es recorre a l’amenaça i la intimidació física d’una persona”, remarcant que “no podem acceptar que es canalitzen conflictes per aquesta via. Per això, la Policia Local va ser la que va intervenir per tal de dissoldre la concentració i la que, evidentment, també vigilarà per a que no es repeteixin fets semblants i actuarà en el cas que torni a passar”.

Tot això, Plana ha volgut significar que “li he dit personalment i moltes vegades al senyor Moraes que té tot el dret a fer el que consideri oportú, però si el que busca és notorietat i presència als mitjans, no hi ha dubte que ho aconseguirà. En canvi, si el que vol és acostar la solució al problema, sap perfectament que el que fa no serveix absolutament per res, només que per generar més crispació i malestar a la gent amb el fenomen del top manta”.

Reunió de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida per prendre mesures

Ricardo va afirmar que “properament se celebrarà una reunió amb els empresaris de Santa Margarida al més alt nivell per prendre decisions envers aquesta problemàtica del top manta, lamentant que “nosaltres, com Associació de Comerciants de Santa Margarida, hem estat exclosos de totes les reunions que han hagut a l’Ajuntament amb empresaris de Roses”.