Maverick vola ahir a Mugello i avui sortirà avui des de la ‘pole’

Maverick Viñales durant els entrenaments d'ahir a Mugello

El pilot de Roses, Maverick Viñales, va haver de fer el millor temps de tot el cap de setmana per sortir avui des de la primera posició a Moto GP

Maverick Viñales
Maverick Viñales durant els entrenaments d’ahir a Mugello

Quedaven 2 minuts i mig per finalitzar els entrenaments oficials de Moto GP a Mugello, Itàlia. No hi havia res decidit, de tal manera que fins a cinc pilots van aconseguir consecutivament el millor temps dels classificatori quan només quedava aquest temps per finalitzar la Q2.

I Maverick Viñales, es va treure un temps de la màniga. Volant al circuit de Mugello, després de fer uns últims lliures i la Q1 un tant discrets pel que fa al crono, el pilot de Roses va aconseguir fer un 1’46.575, que va significar el millor temps de tot el cap de setmana. I en els últims 60 segons dels classificatoris cap pilot va ser capaç de superar a Viñales, i tant sols el seu company de box i candidat també al títol, Valentino Rossi, es va poder apropar al ‘poleman’ deixant el crono en un 1’46.814, unes escasses 239 mil·lèsimes més lent que el rosinc.

I Rossi, pilot habitual a rendir molt més els diumenges de carrera que no pas els dissabtes d’entrenaments, serà el principal rival de Maverick per aconseguir la victòria aquest migdia a ‘casa’ de l’italià, Mugello, en una cursa prevista per a les 14:00 hores.

Els altres dos candidats al títol de campió del món, els pilots catalans d’Honda, Dani Pedrosa i Marc Márquez, sortiran des de la segona fila.

Avui, Maverick tindrà una bona oportunitat, si guanya en un circuit ple a vessar de ‘tifossi’ de Valentino, d’aconseguir dues coses: augmentar la diferència respecte als seus rivals al capdavant de la classificació general, i deixar clar qui és el primer pilot de Yamaha.