Més de 1.000 euros es recapten al Campionat de Pesca de Bonítol per a la Fundació Roses Contra el Càncer

Campionat Social de Pesca de Bonítol

El podi del V Campionat de Bonítol de Roses amb les autoritats i organitzadors

L’embarcació ‘Flor de Dia’ s’emporta el campionat desbancant a la del ‘Poke’, guanyadora els darrers tres anys de manera consecutiva

Campionat Social de Pesca de Bonítol
El podi del V Campionat de Bonítol de Roses amb les autoritats i organitzadors

El temps va acompanyar aquest diumenge passat i es va poder celebrar el Campionat Social de Bonítol a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer, previst per al 18 de setembre.
I el bon temps va portar un bon nombre d’embarcacions, un total de 32, amb una setantena de pescadors els que es van llençar al mar a la recerca de bonítols i d’altres especies. Tot i que “la pesca no ha sigut tant extraordinària com l’any passat s’han capturat una vintena de bonítols, així com d’altres especies”, va destacar Cinto Berta, impulsor d’aquest campionat organitzat pel GEN Roses, que enguany ha arribat a la seva cinquena edició.

Unes captures que un cop subhastades a la llotja van donar 237,66 euros, que sumats als 855 de les inscripcions van fer un total de 1.092,66 € que es van recaptar durant el campionat i que aniran íntegrament destinats a la Fundació Roses Contra el Càncer.

Pel que fa a la banda esportiva, assenyalar que els tripulants de l’embarcació ‘Flor de Dia’, el patró Carles Miralles, Mario Buscató i Ignasi Prats, que va dir que “hem intentat aconseguir la victòria i ho hem aconseguit desbancant al senyor Andreu Rodríguez del vaixell Boquerón”, el qual portava tres anys consecutius emportant-se el campionat.

Els tripulants de la ‘Flor de Dia’ van capturar un total de 5 bonítols que van fer a bàscula 10 quilos amb 860 grams, “la qual cosa no ha estat gens fàcil, ja que les perspectives de pesca eren molt dolentes, i per això hem acabat molt contents”, va dir Prats.

En segona posició, va quedar Josep Silva de l’embarcació ‘Lina III’ amb dos bonítols, els quals van fer 4 quilos amb 20 grams de pes, i en tercera posició es va situar l’Àngel Alavés des del vaixell ‘Fishing Team’, que també va capturar 2 bonítols, però amb un pes inferior que el segon, concretament les seves captures van donar a bàscula 3 quilos i 900 grams.

El guanyador per la peça més gran va ser Manuel Díaz, que va pescar un exemplar de 3.460 grams des del vaixell ‘Maite’.

Aquest campionat de Bonítol arriba a la seva cinquena edició completament consolidat, “com així ho demostra la xifra de participants any rere any, on prenen part gent de Roses que és aficionada a aquesta pesca i en la que s’afegeixen gent de Santa Margarida, Empuriabrava i algun de Girona”, va significar Berta.

Cal destacar que la manca de peixos durant el campionat va fer que la recaptació fos inferior que la de l’any passat, quan es van superar els 1.200 euros. Quantitat que es va assolir, llavors, a la subhasta, tot el contrari que aquest any, que gràcies a la generositat dels participants, que van donar més del que valia la inscripció, es van superar els mil euros de recaptació.