Més de 13.000 persones van visitar la sala d’exposicions de Ca l’Anita al 2019

L'alcaldessa de Roses i el regidor de Cultural presentant la nova programació de Ca l'Anita

Un taller de maquillatge especialment pensat, però no exclusiu, per les colles de Carnaval és la novetat de la nova programació cultural de Ca l‘Anita

El Centre Cultural Ca l’Anita inicia aquest mes de febrer una nova programació de tallers, xerrades i exposicions que s’allargarà fins al mes de maig.  
Unes activitats que han estat presentades aquest matí per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Des de la seva posada en marxa, Ca l’Anita ha anat incorporant continguts i activitats fins oferir una programació estable i consolidada. Així, l’any 2019, “la sala d’exposicions de Ca l’Anita va superar les 13.000 persones que van visitar les diferents exposicions que es van programar, mentre que els tallers i conferències impartits van comptar amb prop de 500 participants”, ha desvetllat Èric Ibáñez.

Amb aquesta xifra de visitants a les exposicions més les gairebé 500 persones que van participar a les diferents activitats culturals fan de Ca l’Anita un centre cultural de referència en el món de l’art.
Montse Mindan, després d’agrair tota la feina que fa l’Àrea de Cultura per atraure tal quantitat de gent a Ca l’Anita, ha remarcat que “fins i tot hem rebut la demanda que de fer un taller infantil per a que hi participi la família, el que vol dir que les activitats proposades arriben a la gent”.

Un taller maquillatge és la novetat d’enguany de la programació de Ca l’Anita

En el mar de les activitats culturals programades, Juan Cardosa i Juanjo Viñuela oferiran dos tallers de collage on compartiran tècniques i secrets i les diferents possibilitats que ofereix aquesta disciplina artística. L’escultora Mercè Riba, per la seva part, obrirà les portes dels seu taller per mostrar la seva producció i xerrar sobre els processos creatius. En l’apartat literari, el taller de poesia i narrativa proposarà eines per explorar universos personals a partir de la paraula escrita. Els tallers creatius d’urban sketching (apunts pictòrics al natural), un de minimacramé i “la novetat d’un taller de maquillatge especialment pensat, però no exclusiu per a les colles de Carnaval”, ha avançat Ibáñez.  

La Càtedra d’Arqueologia de Roses serà l’encarregada d’aportar les conferències divulgatives que s’endinsaran en el coneixement del patrimoni gironí. El programa comptarà amb la participació del doctor Jordi Sagrera (UdG), parlant del call de Girona, i de l’arqueòleg Ferran Codina, que donarà a conèixer els castells de Juià i Palagret, dues fortaleses medievals entre el Ter i les Gavarres.

En l’apartat exposicions la sala de Ca l’Anita acollirà la mostra col·lectiva dedicada a la tècnica del collage “Lletra, paper i tisores” durant el mes de març, donant a pas a continuació a “Escull” de l’artista Mercè Riba, una mostra d’escultures on el bronze, la fusta i el ferro donen forma a la representació simbòlica de l’home.

L’Associació Cultural Llunàtics continua oferint propostes durant aquesta temporada amb els tallers de tarot bàsic i de feng shui, i xerrades sobre flors de bach i mindfulness, observació del cel nocturn, tarot, o la construcció de l’ego humà. L’associació MaRoNes completa la programació amb una xerrada sobre criança no sexista que coincidirà amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, i amb una altra dedicada a la cura natural dels infants amb olis essencials.

Podeu consultar la programació completa, dates de realització, horaris, etc, en el document adjunt.

Exit mobile version