Més de 200 socorristes de 30 equips alemanys participen en el Màster de Salvament Marítim DLRG a Roses

Màster de Salvament Marítim DLRG a Roses
Foto de família de la recepció oficial de l’Ajuntament de Roses amb alguns dels participants al VIII Màster Internacional de Salvament Marítim

Ahir diumenge, va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Roses, una recepció per donar la benvinguda als participants del Màster de Salvament Marítim DLRG, que enguany se celebra a Roses per vuitè any consecutiu.

Màster de Salvament Marítim DLRG a Roses
Foto de família de la recepció oficial de l’Ajuntament de Roses amb alguns dels participants al VIII Màster Internacional de Salvament Marítim

El regidor de l’Ajuntament de Roses, Juan M Fernández, va ser l’encarregat de portar a terme aquest acte, durant el qual a més de donar-los la benvinguda i desitjar-los una bona estada a Roses i uns bons resultats esportius, també va agrair a l’organització l’elecció de Roses per a la celebració d’aquesta competició, per vuitena vegada consecutiva.

Més de 30 equips i 200 participants d’arreu d’Alemanya i de la DLRG (Deutsche Lebens-Rettungs-Gesllschaft), participen al llarg d’aquesta setmana en aquest màster de salvament, que té lloc a la platja de Sta Margarida de Roses. La competició consisteix en una trobada internacional de grups de salvament aquàtic de platges, principalment format per grups alemanys pertanyents a la federació de salvament i socorrisme Deutsche Lebens-Rettungs-Gesllschaft.

Com en les edicions anteriors, el vuitè màster consistirà en la realització d’activitats pròpies de les disciplines del salvament aquàtic, com per exemple velocitat de natació amb o sense mitjans auxiliars (tables, caiacs, etc.), resistència, força d’arrossegament de cossos inerts, etc. Les activitats s’organitzen en format de competició entre els diferents grups participants i també a nivell individual, i es qualifiquen per punts i categories.

Mitjans de salvament

Els mitjans de salvament que s’estableixen per les diferents proves que es realitzaran seran els següents:

  • Mitjans aquàtics disponibles per part de l’organització, consistents en 3 barques de seguretat i salvament.
  • Embarcació de Port de Roses.    

Àrea d’activitat – Límit geogràfic

Els límits geogràfics de la prova seran els marcats per una àrea terrestre d’uns 100 metres lineals de platja, a la platja del Salatar, davant de l’Hotel Marian. 

L’àrea d’activitat aquàtica es centrarà davant d’aquesta zona de platja amb boies col·locades entre  100 i  130 m de la línia de costa.