Més de 500 joves participen en la 19ª campanya d’Alimentació Jove de l’Alt Empordà

Campanya d’Alimentació Jove
A l’Escola d’Hostaleria de Figueres es desenvolupa la Campanya d’Alimentació Jove

Estudiants de Secundària de Roses, Figueres, Vilafant i Llançà hi participen en aquesta campanya

Campanya d’Alimentació Jove
A l’Escola d’Hostaleria de Figueres es desenvolupa la Campanya d’Alimentació Jove

Dijous passat es va iniciar la dinovena Campanya d’alimentació saludable adreçada als joves de l’Alt Empordà, organitzada des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal. La campanya, que pretén millorar el comportament alimentari dels joves, es desenvolupa en unes sessions que duren tot un matí a la l’Escola d’Hostaleria de Figueres, les quals es portaran a terme fins al 28 d’abril. La campanya té com a objectiu principal vetllar per la salut dels més joves, difonent els hàbits saludables de manera didàctica, amena i participativa.
En la present edició hi participaran més de 500 joves d’edats compreses entre els 15 i els 16 anys de diferents centres de secundària de la comarca (Figueres, Roses, Vilafant i Llançà).

En aquesta nova edició s’han introduït alguns canvis en relació a l’esquema que es venia posant en pràctica fins ara. La sessió comença amb una xerrada a càrrec d’un psicòleg que s’ocupa de fer reflexionar als alumnes de 3r i 4t d’ESO, que són els nivells als quals va adreçada la campanya, sobre qüestions d’autoestima, pressió de grup, influències externes i pressa de decisions a través de jocs i dinàmiques de grup.

Seguidament una nutricionista il·lustra els joves amb aspectes que han de tenir en compte a l’hora de tenir una dieta sana i equilibrada. També desmunta falsos mites sobre les dietes i dóna consells pràctics a l’hora de mirar l’etiquetatge. En el tercer bloc una cuinera mostra com realitzar un àpat saludable i la importància d’escollir determinats aliments. La jornada finalitza amb l’habitual dinar pedagògic, preparat i servit pels alumnes del grau de cuina de l’Escola d’Hostaleria.