Més de 70.000 signatures per demanar que elBulli 1846 no es faci a Cala Montjoi

Els ecologistes durant la visita guiada organitzada a Cala Montjoi el passat mes d'agost

Les entitats ecologistes Depana i Iaeden-Salvem l’Empordà fan una visita guiada a a Cala Montjoi per explicar el projecte elBulli 1846

elBulli 1846
Moment de la visita guiada organitzada per Depana i la Iaeden-Salvem l’Empordà

Depana i Iaeden-Salvem l’Empordà demanen que es retiri temporalment el projecte elBulli 1846 a l’espera d’estudiar la viabilitat d’ubicar-ho en sòl apte per ser urbanitzat al terme municipal de Roses. Així s’especifica en el resum de les al·legacions (que es poden llegir clicant a l’enllaç de sota) que han difós aquest matí durant la visita guiada a Cala Montjoi, organitzada per totes dues entitats ecologistes, i que la setantena d’assistents han poguts signar.
En total “en tenim 73.000 signatures” en recolzament de les al·legacions previstes presentar a l’avantprojecte de llei que vol aprovar el Parlament per a la construcció de elBulli 1846.

Segons la portaveu de la Iaeden, Barbara Schmitt, hi ha dos punts “claus” per demanar el canvi de lloc, el primer “que la llei a mida que vol aprovar el Parlament donarà permís d’obres a un projecte que segons les lleis actuals existents és il·legal, perquè l’espai on es vol ubicar elBulli 1846 es considerat Paratge Natural d’Interès Nacional, és a dir la màxima protecció que pot tenir un Parc Natural”.

L’altre punt clau és, segons Schmitt, “l’afluència de gent que tindrà Cala Montjoi durant tot l’any no només als dos mesos d’estiu, i la carretera que hi ha no pot absorbir tant de trànsit, i a més, tampoc hi ha prou espai per aparcament, tot i que el projecte contempla més pàrquing no és així”.
Durant la visita guiada, els ecologistes han explicat que amb elBulli Foundation es preveu “una afluència de 200.000 persones l’any amb una mitjana de 1.400 al dia i amb puntes de 500 visitants”.

Signant en suport de les alegacions a l’avantprojecte de Llei del projecte elBulli 1846

Membres de Depana i Iaeden, que han assegurat “no estar en contra del projecte sinó de la seva ubicació,també tenen previst mantenir reunions amb la majoria dels diputats al Parlament per transmetre’ls les seves reivindicacions.

As en la màniga?

Marta Vall-llosera, una de les components de la Iaeden-Salvem l’Empordà, ha manifestat a aquest diari digital “que aquest projecte trontolla, i Roses ja pot buscar una ubicació al seu terme municipal”, la qual no ha volgut desvetllar el perquè de la seva afirmació afegint un enigmàtic “és un as a la màniga que tenim i que només sabem quatre persones”.
As en la màniga?, Bola de fum?…

Exit mobile version