Mes de paraules

Més municipis i més programació al Festival FASTT 2021

Festival FASTT 2021
La presentació del Festival FASTT 2021 es va portar a terme a Vilaür

El Festival FASTT presenta nova programació i incorpora nous municipis aquest 2021

El festival d’arts escèniques de l’Empordà FASTT torna amb un nou format, més dies i nous espais. Un festival que aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per l’apropament de les arts escèniques a les zones rurals, i que es desenvoluparà del 8 al 18 de juliol.

L’acte de presentació es va dur a terme a Vilaür, on l’alcaldessa del municipi, Ester Farrero, es va mostrar encantada de presentar aquesta edició 2021 després de les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia, i que en aquesta edició del 2021 hi seran un total de 6 micropobles, Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum i Vilaür, els que participaran enguany oferint programació durant 11 dies del mes de juliol.

Tot seguit, la diputada d’Assistència als petits municipis de la Diputació de Girona, Eva Viñolas, va recalcar com els Micropobles són capaços de teixir un objectiu comú: un festival d’arts escèniques de diferents disciplines on la participació ciutadana és tant important com la professional i la importància de la implicació de les institucions en projectes com aquests.

Va recordar que aquesta xarxa formada pels municipis ha doblat els participants en un sol any i per tant el FASTT es reafirma com un projecte consolidat. La diputada, així mateix, va destacar que un dels objectius del festival és el d’apropar l’art als petits municipis i la descentralització cultural per donar les mateixes oportunitats arreu, reafirmant que des de la Diputació s’ha de donar suport per fer que sigui possible que el festival segueixi creixent i consolidant-se.

L’acte també va comptar amb el vicepresident el conseller de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Mª Barnils, que va recordar a Josep Pla evocant el concepte de Terraprim, tal com va batejar l’escriptor aquesta zona. Citant a Pla, Bernils va subratllar la necessitat de desmitificar els límits administratius per contraposar-los amb les complicitats i les necessitats dels municipis. El conseller també va assenyalar  com a bona notícia la continuïtat i ampliació d’activitats i municipis del festival, fent palès la necessitat de fomentar la cultura, posar-la en valor, com un pilar de recuperació econòmica.
Cal esmentar que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà dona suport a l’activitat Micropobles a Escena, el taller participatiu per poder crear complicitats entre territori i cultura i entre els seus veïns i veïnes.

Per cloure l’acte va intervenir Mario Urrea, president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, el qual va destacar la gran oportunitat que es té amb el FASTT i com un gran exemple per a altres municipis de Catalunya. Urrea va reivindicar un nou model de cultura, ja que no tots els municipis poden tenir un gran teatre però tots han de poder tenir cultura de primer nivell.
I això és el que pot oferir el FASTT. Ara cal traspassar les fronteres de l’Alt Empordà i escampar-se per la resta de Catalunya.