Mesures per frenar el casos de contagi de la Covid-19 que han entrat avui en vigor i publicades en el DOGC

Noves mesures per fer front a la Covid-19

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha fet publiques les noves mesures que han fet retrocedir en el pla de la desescalada a causa l’increment de casos de contagi de la Covid-19
Aquestes restriccions han entrat avui en vigor i es mantindran fins a l’11 de gener, tot iq que seran revisades el proper 28 de desembre.

MOBILITAT: CONFINAMENT COMARCAL I TOC DE QUEDA

Confinament comarcal: S’estableix el confinament comarcal entre el 21 de desembre i l’11 de gener. Les excepcions fixades són els desplaçaments a una segona residència, anar a un hotel o visitar familiars, sempre que el desplaçament el faci una única bombolla de convivència.

Pel que fa al toc de queda, es manté entre les 22 h i les 6 h, amb excepció de les nits del 24 i del 31 de desembre, que es fixa en la una de la matinada. La nit de Reis serà a les 23 hores. 

RESTAURACIÓ I COMERÇ

Des d’avui dilluns, 21 de desembre la restauració només podrà obrir per servir a l’establiment esmorzars i dinars en les franges horàries de 7:30 a 9.30 hores i entre les 13 i les 15:30 hores.
Podran fer menjar per emportar des de les 6 fins a les 22 hores amb recollida al local, i fins a les 23 h si és servei a domicili.

Les terrasses continuaran sense límit d’aforament i a l’interior segueix sent d’un 30%. 

Els comerços i centres comercials podran continuar oberts amb les mateixes limitacions d’aforament al 30%, però els restaurants i gimnasos que hi hagi a dins no podran obrir. 

TROBADES

Es manté el límit de 6 persones. El nombre es podrà ampliar a 10 persones de com a màxim dues bombolles de convivència els dies: 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener.  

CULTURA I ESPORTS

En l’àmbit de la cultura es mantenen els límits d’aforament del 50% i el topall màxim de 1.000 persones.

Pel que fa als equipaments esportius, els aforaments es fixen en el 50 % els que siguin a l’aire lliure, i en el 30 % i amb cita prèvia els que siguin en locals tancats, sempre fent ús de la mascareta (a excepció d’activitats aquàtiques). Per tant, les activitats físiques que s’hagin de fer sense mascareta només es podran fer a l’aire lliure. 

CENTRES DE CULTE

Als centres de culte, es manté l’aforament del 30% amb un topall de 1.000 persones. 

EDUCACIÓ

El retorn a les escoles serà l’11 de gener.