Mes de paraules

Milers de persones gaudeixen a Roses d’un Cap d’Any històric

Cap d’Any a Roses històric
L'envelat de la plaça Frederic Rahola va ser el centre neuràlgic de la festa de Cap d'Any de Roses

Per primer cop a la seva història Roses dona la benvinguda al nou any amb unes campanades diferents i singular a les que sempre retransmeten les cadenes de TV nacionals des de la plaça del Sol de Madrid, o les de TV3

Els comerciants i el sector de l’hostaleria de Roses portaven temps demanant que per a Ca d’Any es muntés una festa a la Vila, l’objectiu de la qual és portar visitants en una data tant assenyalada com és acomiadar un any i donar la benvinguda a un de nou.

I en aquesta ocasió l’Ajuntament de Roses no només va muntar ahir una gran festa, que va tenir lloc a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on no se sabia si havia més gent a dins ballant que a fora fent cua per poder-hi accedir, sinó que com aperitiu, per donar la benvinguda al nou any, es van tocar, en forma de petards, les 12 campanades.

Milers de persones, moltes d’elles amb el raïm i el cava a la mà, van ser testimonis d’aquest fet històric en celebrar Roses per primer cop a la seva història, unes campanades pròpies des del passeig marítim.

“Ja era hora de poder viure unes campanades que no fossin les de sempre per TV des de la plaça del Sol de Madrid o les que retransmet TV3”, va dir una senyora que amb el raïm a la mà es mostrava expectant per sentir les campanades pirotècniques que assenyalaven l’entrada al 2023. I és el que van fer també milers de persones des de casa seva o altres llocs en companyia de familiars i amics, convençuts que això de menjar-se el raïm s’ha de fer ben assegut a la cadira sense treure els ulls de la pantalla de TV.

Cap d’Any a Roses històric
Abans de la festa Roses va tocar les 12 campanades amb 12 petards per tot seguit fer un castell de focs

Unes campanades que van ser el preludi del gran castell de focs, on la gent expressava gestos d’exclamació per la festa pirotècnica de la que era testimoni. Una admiració pel que estava veient que, crèiem, que va ser més pel fet d’haver donat la benvinguda al nou any d’una manera singular des de vora mar amb unes campanades pirotècniques amb la copa de cava a la mà que pels mateixos focs artificials en sí mateixos.

“La ovació final després del castell de focs crec que seria el millor resum i la millor definició per fer una valoració del que ha estat per la gent aquestes campanades pirotècniques”, va manifestar l’alcalde de Roses, Joan Plana.

I la riuada de gent que va ser testimoni en viu d’un canvi d’any històric, es va dirigir cap a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on estava programada la festa de Cap d’Any amb les actuacions, primers de la Banda Neon, un grup de versions que van oferir una actuació de més de dues hores en el que van interpretar els millors temes mítics de disco dels anys 80 fins al  reggaeton més actual passant per la millor rumba i rock de tots els temps.

Una banda que va donar pas al DJ més internacional de Roses, l’Adrià Giner DJ, que allargar la festa fins… Encara potser que continui!

“L’assistència tant a les campanades pirotècniques com a la festa de la Rahola ha estat espectacular. Realment la reacció de la gent ha estat molt bona, cosa que demostra que hi havia ganes de potenciar una festa com el Cap d’Any”, va expressar l’alcalde de Roses.

És a dir, que la demanda dels comerciants i el sector de l’hostaleria de Roses per a que es muntés una gran festa per Cap d’Any, era un reivindicació que ahir es va demostrar ser tot un encert.